Βέλη εναντίον του βασικού επιχειρήματος της Αριστοτέλους περί ηθικοποίησης του ΕΣΥ εξαπολύει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, κάνοντας λόγο για φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων.

Με τίτλο «Ιατρικά ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ χειρότερα και από τους προκατόχους», το ΕΚΑ αναδεικνύει ως κατευθυνόμενη την πρακτική των προκηρύξεων που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΥ. Όπως εξηγεί, ενώ υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη έλλειψη μονίμων ειδικευμένων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, οι διορισμοί νέων Επιμελητών Β’ «γίνονται με το σταγονόμετρο».

«Είναι ελάχιστες οι θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών που προκηρύσσονται αυτό το διάστημα – λιγότερες από το 10% του αριθμού που ζητούν επίσημα οι ίδιες οι διοικήσεις των νοσοκομείων ως στοιχειωδώς και άμεσα αναγκαίες», αναφέρει το Κίνημα.

Κυρίως, όμως, οι Γιατροί διαπιστώνει πως ακόμη και η Κυβέρνηση της Αριστεράς έχει επιδοθεί σε ρουσφετολογικούς διορισμούς.

«Το ρουσφέτι πάει σύννεβο. Αντί να προκηρύσσουν θέσεις Επιμελητών Β να διοριστεί επιτέλους κανένας νέος ειδικευμένος γιατρός, προκηρύσσουν τις κενές θέσεις ως θέσεις … διευθυντών, σε κλινικές που ήδη υπηρετούν δύο ή τρεις ή περισσότεροι ειδικευμένοι γιατροί με βαθμό διευθυντή, με προφανή στόχο να έρθει κάποιος «εξωτερικός» με «μπάρμπα στην Κορώνη» για να αναλάβει … «άμα τη αφίξει» κατ’ ευθείαν καθήκοντα … αρχιδιευθυντή στο αντίστοιχο τμήμα.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

Παραθέτει, δε, και συγκεκριμένα παραδείγματα.

  • Νεφρολογικό Γενικού Νίκαιας. Υπηρετούντες γιατροί με βαθμό διευθυντή 2. Προκήρυξη θέσης σε βαθμό διευθυντή 18/8/2018.
  • Ορθοπεδικό Παίδων Πεντέλης. Υπηρετούντες γιατροί με βαθμό διευθυντή επίσης 2. Προκήρυξη θέσης σε βαθμό διευθυντή 23/8/2018.

«Φαίνεται πως η εβδομάδα ακριβώς στην τούρλα του δεκαπενταύγουστου προσφέρεται για τέτοιες “δουλειές”», συμπληρώνει η ανακοίνωση και παραθέτει ακόμη μια περίπτωση, αυτή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου ημέρες εορτών «μαγειρεύονταν με ιδιαίτερη και «ανεξήγητη» εμμονή του διοικητή και του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας»:

  • Παθολογικό. Υπηρετούντες γιατροί με βαθμό διευθυντή 7 από τους 9. Προκήρυξη κενής θέσης στον βαθμό διευθυντή αντί για Επιμελητή Β.
  • Καρδιολογικό. Υπηρετούντες γιατροί με βαθμό διευθυντή 4 από τους 5. Προκήρυξη κενής θέσης στον βαθμό διευθυντή.
  • Παιδοχειρουργικό : Υπηρετούντες γιατροί με βαθμό διευθυντή 3 από τους … τρεις (δεν υπάρχει άλλος). Προκήρυξη κενής θέσης στον βαθμό διευθυντή.

«Τέτοια ξεδιάντροπα ρουσφέτια αγαπητοί κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη και ταυτόχρονα τέτοιο απαξιωτικό συλλήβδην φτύσιμο στα μούτρα των γιατρών που στηρίζουν με αυτοθυσία δεκαετίες την δημόσια περίθαλψη και τώρα τους λένε πως είναι ανάξιοι να αναλάβουν την επιστημονική διεύθυνση ενός τμήματος και γι’ αυτό πρέπει να … έλθει ο «εξωτερικός ημέτερος» κατ’ ευθείαν ως διευθυντής για να γίνει μετά αμέσως αρχιδιευθυντής, δεν είχαν κάνει ούτε καν ο Άδωνις Γεωργιάδης  ούτε καν ο Λοβέρδος. Για να δούμε αν θα καταφέρετε να τους ξεπεράσετε», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here