Χάκερ έκλεψαν ethereum, binance  (τα δύο μεγαλύτερα cryptos μετά το bitcoin) και shiba Inu, συνολικής αξίας 150-200 εκ. δολαρίων, από τη διεθνή πλατφόρμα BitMart, αλλά αυτό δεν καταφέρνει να συγκρατήσει για την ώρα την ανοδική αγορά των cryptos σήμερα, η οποία υποχωρεί εδώ και ένα μήνα, από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Η ανοδική αντίδραση διαχέεται σε όλο το φάσμα των cryptos.

Η κλοπή υπολογίζεται σε 150 εκ. δολάρια από την πλατφόρμα, αλλά εταιρία ασφάλειας των blockchain δίνει άλλα στοιχεία και περισσότερες λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα συναλλαγής cryptos,  BitMart, επιβεβαίωσε «μεγάλης κλίμακας παραβίαση ασφαλείας»  κατά το Σαββατοκύριακο, ενημερώνοντας ότι  χάκερς έκλεψαν περίπου 150 εκατ. δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Το επηρεαζόμενο ETH hot wallet και το BSC hot wallet μεταφέρουν ένα μικρό ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων στο BitMart. Όλα τα άλλα “πορτοφόλια μας” είναι ασφαλή και αβλαβή», ισχυρίστηκε η BitMart αρχικά. Η πλατφόρμα ανέφερε  ότι διεξάγει «μια ενδελεχή επανεξέταση ασφαλείας και θα δημοσιεύουμε ενημερώσεις σύμφωνα με την εξέλιξή της».

Στο μεταξύ η BitMart ανεστειλε προσωρινά τις αναλήψεις μέχρι νεωτέρας.

Αλλά η εταιρεία ασφάλειας blockchain και ανάλυσης δεδομένων PeckShield που έδινε σήματα συναγερμού και εφιστούσε την προσοχή για περίπτωση παραβίασης από τα ξημερώματα της Κυριακής, δίνει άλλα στοιχεία.  Συγκεκριμένα υπολόγισε ότι η λεία των χάκερ φθάνει περίπου τα 200 εκατ. δολάρια και έδωσε  λεπτομερή κατάλογο εκροών.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της εταιρίας έχουν «κάνει φτερά»  που περιλάμβανε περίπου 100 εκατ. δολάρια τα οποία λογαριάζονται σε απώλειες στo blockchain του Ethereum και επίσης περί τα 96 εκατ. δολάρια φθάνουν οι απώλειες σε assets στο blockchain του Binance.

Η λεία των χάκερ, περιλάμβανε περιουσιακά στοιχεία από σχεδόν 50 tokens, μεταξύ των οποίων Binance Coin, Safemoon και Shiba Inu.

Η κλοπή φαίνεται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί σε κεντρικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον Αύγουστο, χάκερ έκλεψαν cryptos αξίας άνω των 600 εκ. δολαρίων, από την πλατφόρμα DeFi Poly Networks, και αργότερα υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, υποστηρίζοντας ότι αρπάξει τα cryptos «για πλάκα» θέλοντας να επισημάνει το κενό ασφαλείας.

Bitcoin και άλλα cryptos  είχαν δύσκολο Σαββατοκύριακο, με μεγάλες απώλειες που μετριάστηκαν στη συνέχεια για να αντιδρούν τώρα ανοδικά. Η πτώση των τιμών τον τελευταίο διάστημα ευρύτερα συνδέεται με έλλειψη διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου στις παραδοσιακές αγορές λόγω ανησυχιών για τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο η αγορά τους υποχωρεί μετά την καταγραφή υψηλών από τις 9 Νοεμρίου και σχετίζεται κατά ένα μέρος με κατοχύρωση κερδών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here