Ανοδικό ξέσπασμα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με άνοδο 6,38% στις 766,32 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 721,42 μονάδων (+0,15%) και 774,33 μονάδων (+7,49%). Ο τζίρος ανήλθε στα 153,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 63,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 3,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 6,65%, στις 1.944,62 μονάδες, ενώ στο +5,28% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.040,19 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 11,24% στις 639,81 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Αθήνας κινήθηκε στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σημείωσε πως είναι έτοιμη να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Η έξαρση του κορονοϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φεβρουάριος ολοκληρώθηκε με απώλειες 20,92% για τον Γενικό Δείκτη και απώλειες 31,58% για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών και επόμενο ήταν να επιχειρηθεί ανοδική αντίδραση αγνώστου διαρκείας, αν σε αυτό συνηγορούσε και η εικόνα των Διεθνών Αγορών. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι η σημαντική ανοδική αντίδραση χθες το βράδυ στην Wall Street, πέρασε σήμερα σε Ευρώπη και Χ.Α., με το τελευταίο να αντιδρά θετικά, λόγω των υπερπουλημένων επιπέδων, στα οποία είχε περιέλθει η συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων τίτλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here