Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και καταβάλλει προσπάθεια να «ξεπεράσει» το sell off της Παρασκευής, δεν μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που διατηρείται στις τάξεις των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ισχυροποιούνται οι πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται καθοδικά  προς τις 800 μονάδες, ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο όριο που θα υποβάλλει σε δοκιμασία την αγορά σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,23% στις 803,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,91% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.051,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,83% στις 867,64 μονάδες.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι μέσα στα “σκαμπανεβάσματα”  του Φεβρουαρίου, οι 811 μονάδες είχαν αντέξει δύο φορές, με την αγορά να εκδηλώνει έντονα τα αντανακλαστικά της. Σήμερα το επίπεδο δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι αυτό που οδήγησε στο ράλι του Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχαλκο, η Λάμδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Τιτάν, ΟΤΕ και Folli Follie. Άνω του -1% κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΔΕΗ και Aegean.

Ύπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι ΕΥΔΑΠ, Grivalia, Eurobank, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά καταφέρνουν να συντηρηθούν οι ΕΕΕ και Jumbo. Ο Σαράντης έχει περιορίσει στο +1,75%.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here