Σε εξέλιξη βρίσκεται η μακρά δικαστική διαμάχη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) με την Heineken και την εν Ελλάδι θυγατρική της, Αθηναϊκή Ζυθοποιία (ΑΖ). Το τελευταίο «επεισόδιο» της διαμάχης αυτής παίχτηκε τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά δικαστήρια, ενώ το επόμενο αναμένεται στις 22 του τρέχοντος μηνός στο Άμστερνταμ.

Η ΖΜΘ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για την τελευταία εξέλιξη αυτής της διαμάχης, καθώς όπως αναφέρει, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες περί ψευδορκίας που είχε προσάψει η ΑΖ εναντίον στελεχών της ΖΜΘ κι ενός ανεξάρτητου διανομέα, που είχαν καταθέσει εναντίον της Heineken στην Ελλάδα ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΖΜΘ, «η καταγγελία της ΑΖ έγινε αφού η ΖΜΘ έθεσε ορισμένα γεγονότα παράνομων, αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών της ΑΖ υπόψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία διερευνούσε ήδη αυτεπάγγελτα την ελληνική αγορά μπύρας για παράβαση των κανόνων περί ελεύθερου ανταγωνισμού, και δη για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την ΑΖ».

Σημειώνει δε, ότι οι ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές έχουν κινηθεί εναντίον δύο ανώτερων στελεχών της Heineken που παλαιότερα διηύθυναν την ελληνική θυγατρική του ομίλου.

Η νέα αυτή απόφαση ακολουθεί την απόρριψη τον Ιούλιο του 2017 της έφεσης που είχε ασκήσει η ΑΖ κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών, το οποίο επικύρωσε το πρόστιμο ύψους 26,7 εκατ. ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Βάσει της απόφασης της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η ΖΜΘ κατέθεσε αγωγή για αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ έναντι της Heineken και της ΑΖ στο Εμπορικό Δικαστήριο του Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2017. Η πρώτη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου 2018.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι μου λέει οτι η Βεργίνα κερδίζει μερικές μάχες αλλα η Heineken θα κερδίζει τον πόλεμο. Τυχαια βγηκε τωρα μετα απο τρεις μηνες ;

    • Eιναι περιεργο συμφωνω …αλλα παντα φωναζει. Μεχρι και στην βουλη πηγε να διαμαρτυρηθει …να υποθεσω οτι τα μαγαζια της Β.Ελλάδας πουλανε μονο Βεργίνα διοτι δεν εχουν αλλες μαρκες ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here