Τεχνικά το σήμα αγορών του MACD αποδείχθηκε αξιόπιστο δίνοντας ώθηση στον Γενικό Δείκτη ως την περιοχή των 800 μονάδων.

Η αδυναμία διάσπασης και διαφυγής από την συσσώρευση των τελευταίων τριών μηνών ήταν εμφανής καθώς οι τζίροι για μια ακόμα φορά έσβησαν στην προσπάθεια της Αγοράς να κάνει την υπέρβαση της κυριότερης τοπικής αντίστασης.

Παρόλα αυτά ο Γενικός Δείκτης συγκράτησε τις απώλειες της κατοχύρωσης κερδών και παρέμεινε σε ισορροπία διατηρώντας έστω και οριακά την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση με κριτήριο την κίνηση των κινητών μέσων των 30 και 50 ημερών. Η Αγορά δείχνει μια διάθεση συστολής στα τρέχοντα επίπεδα και κινείται πιο επιλεκτικά χωρίς να είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με βασικές αντιστάσεις ή στηρίξεις. Συμπερασματικά, θα αναμέναμε μια πλάγια κίνηση τις επόμενες ημέρες κυρίως στην λογική της συντήρησης και της αναμονής ενόψει των αποτελεσμάτων χρήσης που αποκτούν momentum προς το τέλος του μήνα.

Πιο γεμάτη η ατζέντα προγραμματισμένων γεγονότων την ερχόμενη εβδομάδα.

Tην περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 2.281.716 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank που προέκυψαν από την εξάσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης καθώς και η διαπραγμάτευση των 5.403.850 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της AVE που προέκυψαν από την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

 

(*) του Μάνου Χατζηδάκη, Επικεφαλής Ανάλυσης, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 23/02/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here