Η επιστροφή του Μάριο Ντράγκι στην κεντρική σκηνή της Ευρώπης, έχει σκορπίσει χαμόγελα στην Ελλάδα. Όχι μόνο επειδή υπήρξε ισχυρός φίλος της χώρας μας κατά την εποχή των σκληρών μνημονίων, αλλά και επειδή εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρει στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η Ευρώπη.

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει, αυτή την φορά έχοντας να διαχειριστεί ένα ακόμη πιο βαρύ οικονομικό πρόβλημα ( της Ιταλίας) σε μία περίοδο που η Κριστίν Λαγκάρντ έχει επεκτείνει το ΡΕΡΡ μέχρι τον Μάρτιο του 2022 (και βλέπουμε). Σε μία περίοδο, που όλο και περισσότερες χώρες ζητούν αλλαγή πορείας της Ευρώπης, που ισχυρά think tanks και προσωπικότητες εγείρουν θέμα μερικής διαγραφής χρέους και που η εξέλιξη της πανδημίας λόγω Covid-19 ανοίγει ένα.. παράθυρο στο ενδεχόμενο διεκδίκησης μεγαλύτερης δημοσιονομικής  ευελιξίας και για το 2022.

Εν τω μεταξύ, οι χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία λόγω υπερβάλλουσας ρευστότητας, με την εγχώρια αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων να προσβλέπει σε εισροές άνω του 1 δισ. για το 2021.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 23/02/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here