Με τη ματιά του Μάνου Χατζηδάκη, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής

 

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κάθε άλλο παρά συντηρητικά διόρθωσε, αφού προσπάθησε, την περιοχή των 690 μονάδων. Το εν λόγω επίπεδο αποδείχθηκε πολύ σκληρό για να πέσει με την πρώτη προσπάθεια και ενδεχομένως να απαιτηθεί εκ νέου συγκέντρωση δυνάμεων πριν από οποιαδήποτε νέα προσέγγιση του Γενικού Δείκτη προς τη ζώνη του καθοδικού κενού της 9ης Μαρτίου.

Η αποστολή των αγοραστών έχει δυσκολέψει, αφού στην πρόσφατη υποχώρηση (11 Ιουνίου) δημιουργήθηκε νέο καθοδικό χάσμα (662-655), το οποίο προηγείται σαν αντίσταση. Από την άλλη πλευρά, οι 630 μονάδες είναι το νέο σημείο αναφοράς της τάσης, η οποία είναι μεσοπρόθεσμα ανοδική, έχει πλέον όμως μικρά περιθώρια ανοχής πριν ενεργοποιήσει σήμα πώλησης.

Συμπερασματικά, λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας στο εξωτερικό, θα αναμέναμε υψηλό βαθμό συσχέτισης και αντανάκλαση των τάσεων και στην εγχώρια αγορά. Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε «στρατόπεδο», η υποχώρηση 10% από τα πρόσφατα υψηλά είναι ικανή να ενεργοποιήσει κάποια αντανακλαστικά ανόδου, ωστόσο η πρώτη απόπειρα, που έγινε την Παρασκευή, είχε σχετική χαμηλή συναλλακτική δράση.

Με ένα διαφορετικό roadshow συνεχίζεται η εβδομάδα, καθώς σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου, και αύριο, Τετάρτη 17 Ιουνίου, θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας το ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου για επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις μέγιστης στάθμισης για τον δείκτη FTSE-25, με «κούρεμα» της στάθμισης σε CocaCola και ΟΤΕ, προκειμένου να πέσουν στο 10% της βαρύτητας του δείκτη.

Χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου, η μετοχή της «Κεπενός» ήταν σε διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμα χρήσης ύψους 5 λεπτών ανά μετοχή, ενώ την ίδια ημέρα ξεκίνησε  η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Trastor (17 νέες για κάθε 20 παλαιές +90 λεπτά ανά μετοχή).

Σήμερα, Τρίτη, ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Entersoft που προέκυψαν από το split της μετοχής, ενώ η CocaCola θα πραγματοποιήσει την τακτική γενική συνέλευση για τη χρήση του 2019.

Η Τετάρτη 17 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του ομολόγου της Sunlight, οι κάτοχοι θα πληρωθούν την αξία των ομολόγων τους στις 22 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Motor Οil, με θέμα, μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος 80 λεπτών ανά μετοχή.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή, λήγουν οι σειρές παραγώγων και μετοχών για τον Ιούνιο, ενώ την ίδια ημέρα θα διαγραφούν από τη σύνθεση του FTSE4Good οι μετοχές των ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fourlis και Cenergy.

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία θα επανέλθει δυναμικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τώρα το τι ζημιά θα καταγράψει one-off είναι άλλο θέμα. Το ομόλογο είναι αυτό που δείχνει ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Τεχνικά, είμαστε short με το 468 stop σε κλείσιμο και το 454 κύρια αντίσταση. Το 376 κοντινή στήριξη με το 320 επίπεδο, σε κάθε περίπτωση, κύρια.

 

 

Η εταιρεία έκανε ΑΜΚ και εισαγωγή στην κύρια αγορά, πρόσφατα, με τιμή 7. Είναι από τα τελευταία γραφήματα με αυτήν την τιμή, μιας και θα δοθούν 5 νέες σε καθεμία παλαιά. Είναι και η πρώτη σε απόδοση για το 2020 από τις επιλογές μας, θυμίζοντας ότι την έχουμε για τρίτη χρονιά σε αυτές.

Το 750 είναι κύρια αντίσταση και μια κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δοκιμάσει συνέχιση με το 790 κοντινή αντίσταση σαν ιστορικό υψηλό και επόμενο στόχο το 910.

Συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη Singular μαζί με την Profile, ενώ είναι αδάνειστη με μετρητά στο ταμείο της και σύντομα θα κόψει και μέρισμα. Στήριξη το 7, που μόνο κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει το 650. Στα αρνητικά η εμπορευσιμότητα, που ελπίζουμε να φτιάξει μετά το split.

 

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 16/06/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here