• «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»: Ακόμη «μείον ένας» στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Αίτημα διαγραφής του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών (17.175.776) ονομαστικής αξίας 0,37 ευρώ από το Χρηματιστήριο Αθηνών υπέβαλε η «Περσεύς», που είχε εξαγοραστεί από την Andromeda SeaFood.
 • Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ενέκρινε η διοίκηση της Autohellas. Μέγιστη τιμή αγοράς των ίδιων μετοχών, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής απόφασης, ορίζονται τα 8 ευρώ και κατώτατη τιμή το 1 ευρώ. Για το 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Σημειωτέον πως για τη μετοχή της Autohellas το εύρος διακύμανσης 52 εβδομάδων διαμορφώνεται μεταξύ 8,28 και 3,27 ευρώ, με εμφανή την ταλαιπωρία και τις χαμηλές τιμές και μετά το lockdown.
 • Δύο κινήσεις που συζητήθηκαν: Η ξεκάθαρη προσπάθεια του Σωκράτη Κόκκαλη να αποσυνδέσει Intracom (συνακόλουθα Intrakat, αλλά και ΚΕΚΡΟΨ) από την Intralot. Η αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από το μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development. Για τη στάση Κόκκαλη σάς έχω αναλυτικό ρεπορτάζ. Ξεχωριστό και εκτενές.
 • Σας είχα προϊδεάσει (από το NPL Confidential) για τις αναπόφευκτες εξελίξεις στην CNL Capital. Κυρίως λόγω της έκθεσής της στην MLS του Καματάκη. Πράγματι, η εισηγμένη προχωρά σε οικονομική «ένεση» ύψους 1 εκατ. μέσω έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου.
 • Και ο υιός Ταμβακάκη, μετά τη Σακκελαρίου, στην Alpha Bank. Από την πρώην Praxia.
 • Λεφτά (ΘΑ) υπάρχουν από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης κ.ο.κ. Σχέδιο για την αξιοποίησή τους ΘΑ υπάρξει;
 • Πάντως, αν κρίνω από την ουσία των προτάσεων της Επιτροπής Πισσαρίδη για χρηματιστήριο και κεφαλαιαγορά, δεν τα βλέπω και τόσο αισιόδοξα. Γενικόλογες, σε γενικές γραμμές, οι προτάσεις.
 • Σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, είναι οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων της MLS. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, που γράφονται αυτές οι σειρές, ο επανέλεγχος των οικονομικών καταστάσεων από την Deloitte Business Solutions ΔΕΝ είχε ολοκληρωθεί.
 • Πληροφορίες μού λένε ότι κάποιες… λεπτομέρειες με τα περίφημα «άυλα» (από όπου ξεκίνησε και το «ξήλωμα του πουλόβερ») δεν έχουν διευθετηθεί, υφίστανται ακόμη. Ο δε ορκωτός, ο οποίος έκανε το λάθος, έχει ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕ, αντιμετωπίζοντας βαρύτατο πρόστιμο.
 • Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορώ να σας μεταφέρω είναι πως το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πως, σχεδόν, όλοι είναι «με το όπλο παρά πόδα». Ρεπορτάζ σάς έχω και στο NPL Confidential, κάντε ένα «κλικ», σας διαβεβαιώνω αξίζει τον χρόνο σας.
 • Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, πρότεινε η ελληνική αγορά να προχωρήσει σε μποϋκοτάζ τουρκικών προϊόντων με αφορμή (και) την κίνηση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά, και πάλι, σε τζαμί είναι λίγο ως πολύ γνωστό. Όπως και η αντιμαχία «ένθεν κακείθεν» που ακολούθησε. Επί της ουσίας όμως, πόσο είναι το ισοζύγιό μας με την Τουρκία; Εισάγουμε 1 δισ. vs εξάγουμε 1,5 δισ. Όπερ σημαίνει…
 • Για το «όχι» των Βρυξελλών στη συγκέντρωση στη δευτερογενή αγορά NPLs είχατε ενημερωθεί εγκαίρως (και εγκύρως).
 • Το τελευταίο που σας έχω αφορά στο «πράσινο φως» (και) του ΟΟΣΑ στην προοπτική δημιουργίας μιας “bad bank”, θεωρώντας ότι η πρόταση της Τραπέζης της Ελλάδος αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και τα δύο προβλήματα στους τραπεζικούς ισολογισμούς (μη εξυπηρετούμενα δάνεια/ανοίγματα και υψηλή αναβαλλόμενη φορολογία) σε αντίθεση με τον «Ηρακλή», που μπορεί να συμβάλει μόνο στον περιορισμό των «κόκκινων». Τώρα, γιατί, κάποιοι εντός και εκτός κυβέρνησης μάχονται τόσο εμφανώς κατά του σχεδίου του Γιάννη Στουρνάρα, μεγάλα παιδιά είμαστε και γνωριζόμαστε καλά στο… χωριό μας.

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ 

 • Από τη μία η, πρόσκαιρη, αποκλιμάκωση της έντασης στα «ελληνοτουρκικά», από την άλλη η επιθετική αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία λειτουργούν αντίρροπα για τη στάση των traders.
 • Μάλιστα, η είδηση πως η TUI ανέβαλε τα δρομολόγια για Ισπανία από Ηνωμένο Βασίλειο επιβάρυνε από νωρίς το κλίμα. Τελευταία εβδομάδα του μηνός Ιουλίου η τρέχουσα, με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» μηνός πάνω από τις 640 μονάδες. Την Παρασκευή η τελευταία συνεδρίαση ενός μάλλον αρνητικού μήνα. 
 • Στο 68% οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο, από την αρχή του έτους. Και «φως στο τούνελ» δεν αχνοφαίνεται καν…
 • Μόλις 1 (ΜΙΑ) από τις 25 μετοχές του δείκτη «μεγάλης κεφαλαιοποίησης» με θετικό πρόσημο, από την αρχή του έτους: ΤΕΝΕΡΓ και μάλιστα με 46% (!). Συγκριτικά καλύτερη εικόνα, δηλαδή με απώλειες μονοψήφιες, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Sarantis, Coca-Cola, Jumbo.
 • Δύο (2) χρόνια πέρασαν από την «τρικυμιώδη» ΓΣ του Ελλάκτορα, που οδήγησε σε ανατροπές και μεταβολές σε μετοχικό και διοικητικό επίπεδο. Συν τω χρόνω πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές για «υποχρεωτική ανάληψη…» με AVAX της Γραμμής 4 του Μετρό.
 • Εντείνονται οι πιέσεις και των τραπεζών. Εύλογα, θα πείτε, αφού οι υποχρεώσεις/δάνεια αμφοτέρων φθάνουν το 1,5 δισ. (!). Τι παίζει με τη Forthnet; Ποιος πιέζει για δημόσια πρόταση; Το «γιατί» το καταλαβαίνετε.
 • Ισχυρή αντίδραση της Intracom την Παρασκευή, σε 0,59 ευρώ. Συνέχεια, χθες, Δευτέρα. Καιρός ήταν για την Ίλυδα. Σας είχα προειδοποιήσει πως θα «τρέξουν» όλα τα χαρτιά του κλάδου.
 • Στα 3,37 εκατ. η αποτίμηση της Fieratex, “ok” τουλάχιστον double price μέχρι τις εορτές (των Χριστουγέννων). 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ

 ΟΠΑΠ, θα βγάλει αντίδραση από τα 8 ευρώ;

INTRACOM, έπρεπε να παρέμβει ο πρόεδρος…

AUTOHELLAS, για να δούμε, μπορεί να βοηθήσει η αγορά μετοχών;

FIERATEX, αστεία η αποτίμηση των 3,4 εκατ. Σας έχω περισσότερα στα «Ενδότερα»…

MYTILINEOS, θα μπορέσει να κάνει την επαναφορά υψηλότερα των 8 ευρώ;

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 28/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here