του Μάνου Χατζηδάκη, BETA Χρηματιστηριακή

Τα αποτελέσματα εξαμήνου ξεκίνησαν για τις εγχώριες εισηγμένες αυτήν την εβδομάδα, με την ΕΧΑΕ να ανοίγει την αυλαία τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Επίσης, χθες, οι μετοχές της ΕΛΤΟΝ Χημικά και του ΟΛΠ ήταν σε διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμα χρήσης ύψους 0,04 και 0,538 ευρώ ανά μετοχή, αντίστοιχα.

Για τους μετόχους του ΟΠΑΠ η 29η Ιουλίου είναι η τελευταία ημερομηνία στην οποία θα υπολογιστεί η μέση σταθμισμένη τιμή των 5 τελευταίων συνεδριάσεων για την έκδοση των μετοχών που μπορούν να επιλέξουν αντί μερίσματος.

Η πληρωμή του μερίσματος ή η πίστωση των μετοχών θα γίνει στις 11 Αυγούστου. Αύριο, Τετάρτη, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων αρχικού ύψους 625 εκατ. ευρώ.

Στις 30 Ιουλίου, τη σκυτάλη των αποτελεσμάτων εξαμήνου παίρνει η ΤΙΤΑΝ, δημοσιεύοντας μεγέθη πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η πληροφόρηση για όλα όσα συνέβησαν στους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς δεν αναμένεται να προσθέσει πολλά πράγματα, καθώς ο όμιλος είχε ήδη δώσει μια αρκετά αναλυτική εικόνα στο πεντάμηνο, ενόψει της έκδοσης του ευρωομολόγου των 250 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο πώς ξεκίνησε το πολύ κρίσιμο τρίτο τρίμηνο, το οποίο είναι και το πιο παραγωγικό από πλευράς κερδοφορίας. Επομένως, η τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας.

Ακόμα, στις 30 Ιουλίου, η Attica Bank, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα δώσει εικόνα του εξαμήνου, ενώ την Παρασκευή 31 Ιουλίου η Ανδρομέδα ΑΕΕΧ θα κλείσει την αυλαία των προγραμματισμένων ανακοινώσεων για τον Ιούλιο. Τέλος, επισημαίνεται ότι σήμερα (28 Ιουλίου) και στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές γενικές συνελεύσεις της Eurobank και της Alpha Bank.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 28/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here