Απλώνοντας τα καλώδια της στα 4 σημεία του ορίζοντα η Cenergy συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας, που όχι μόνον περνούν αλώβητες την κρίση αλλά μπορούν να αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία την εξίσου δύσκολη συνέχεια.
Η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών 6μηνου (δεύτερου τριμήνου) έρχεται να επιβεβαιώσει την σταθερά ανοδική πορεία στις διεθνείς αγορές, συνάμα να δικαιώσει την διοίκηση για τις στρατηγικές ενέργειες της σε επενδύσεις, αποθέματα, γραμμές χρηματοδότησης.
Στην αρχή του lockdown η ελληνική πολυεθνική ανέλαβε το έργο της προμήθειας υποβρύχιων καλωδίων μέσης τάσης για την διασύνδεση των νησιωτικών κοινοτήτων της Σκωτίας.
Μέσω της Hellenic Cables/Ελληνικά Καλώδια για λογαριασμό της Scottish & Southern Electricity Network για την παραγωγή σχετικού υλικού μήκους 90 χλμ.
  • Τον Μάϊο ανέλαβε (Σωληνουργεία Κορίνθου) την επάνδρωση του Baltic Pipe LOT3, για λογαριασμό της Energinet, για να ακολουθήσουν άλλες δύο παραγγελίες- εκτός συνόρων- για θαλάσσιο αιολικό πάρκο στην βόρεια θάλασσα του Η.Β και το project Cilibri της Shell στην Καραϊβική. 
Στην εγχώρια αγορά η εισηγμένη έχει αναλάβει το έργο θαλάσσιας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, πρωτοποριακό έργο καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος (135 χλμ) καλωδιακή διασύνδεση (εναλλασσόμενου ρεύματος) παγκοσμίως, η δε πόντιση σε βάθος 1.000 μέτρων την καθιστά την βαθύτερη διασύνδεση υψηλής τάσης.
Με portfolio έργων σε εξέλιξη, με ανεκτέλεστο στα 640 εκατ. (από 530 εκατ. στην αρχή του έτους ) η Cenergy ενισχύει το brands της στις διεθνείς αγορές με σταθερό ρυθμό διασφαλίζοντας την λειτουργική μεγέθυνση της παρά την δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
  • Οι τελευταίες αλλαγές στην διοικητική δομή του ομίλου, με τον Αλέξιο Αλεξίου να διορίζεται διευθύνων σύμβουλος, εκτιμάται στην αγορά πως θα προσδώσουν επιπλέον δυναμική στην πορεία της Cenergy. 
Με το τμήμα καλωδίων της εισηγμένης σε πλήρη απασχόληση (μέχρι το τέλος του 2021) προκειμένου να υλοποιήσει το σύνολο των παραγγελιών, με ενίσχυση των αποθεμάτων (που διασφαλίζουν την επάρκεια σε πρώτη ύλη και ενεργοποίηση υπαρχουσών πιστωτικών γραμμών η Cenergy των 200 εκατ. (σε όρους αποτίμησης) – καν στο 1/3 του ανεκτέλεστου- δικαιολογεί μία θέση στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (FTSE25Large Cap) συνακόλουθα στα passive επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
Με το τελευταίο να πιστοποιείται από τις αυξημένες συναλλαγές που έγιναν στη μετοχή, σε τιμές έως 2,36% υψηλότερα στα όρια του ενός ευρώ/μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here