Η πρώτη εβδομάδα του έτους ξεκίνησε με κέρδη της τάξεως του +1,5% για FTSE25 και ΓΔ και +4% στον Τραπεζικό.

Τα τελευταία χρόνια ο τραπεζικός ήταν εκτός χάρτη, παρόλα αυτά τα σημάδια του 2021 με απόδειξη το ξεκίνημα του 2022 μας δείχνει ότι θέλουν και πάλι να πάρουν την θέση του οδηγού στην αγορά.

H FED έδωσε την αφορμή στις αγορές να διορθώσουν από τα υψηλά τους μιας και φαίνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να κάνει την εμφάνιση της στις αρχές του β΄ τριμήνου μιας και ο πληθωρισμός έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του. Από την άλλη όμως η Ελληνική αγορά που μας έχει συνηθίσει σε αυτόνομες κινήσεις συνέχιση την καλή εικόνα της. Την Τετάρτη θα έχουμε ανακοίνωση πληθωρισμού στις ΗΠΑ γεγονός που μπορεί να δώσει τόνο στις αγορές.

Ήδη οι αγορές ομολόγων αρχίζουν να αποτιμούν το μέλλον οπότε θέλει προσοχή στις καινούργιες εκδόσεις και στις τιμολογήσεις τους. Αν παρουσιαστεί κρίση θα έρθει από αναγκαστικές πολλαπλές αυξήσεις επιτοκίων. Αυτό από την άλλη αυτό  θα εξαρτηθεί από την κίνηση του πληθωρισμού.

Οι πρώτες συνεδριάσεις του έτους έδειξαν και πάλι την πληροφορική σαν νικητή μιας και ήδη αρκετοί τίτλοι έχουν και πάλι τα μεγαλύτερα κέρδη στην αγορά. Μοναδικό νέο στον κλάδο μία εξαγορά της ENTERSOFT που συνεχίζει στο ίδιο επεκτατικό μοτίβο έχοντας ακόμα χρηματικά πολεμοφόδια πριν προχωρήσει σε δανεισμό.

  • Ήδη οι αποτιμήσεις στον κλάδο είναι αρκετά απαιτητικές παρόλα αυτά ο κλάδος έχει μπροστά του να αναλάβει σημαντικά έργα γεγονός που κάνει την αγορά να προεξοφλεί την μεγάλη αύξηση μεγεθών του.

Είναι αλήθεια ότι η αγορά έχει να κάνει με την ψυχολογία χωρίς ακόμα να έχουμε δει να λειτουργεί στο Ελληνικό χρηματιστήριο. 

  • Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μπροστά μας έχουμε να δούμε σημαντικές επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα και κλάδους στην χώρα που σίγουρα θα επηρεάσουν αργά ή γρήγορα και την αγορά. Μέχρι τώρα τα κέρδη είναι επιλεκτικά και μεγάλα χωρίς να έχει φανεί στον ΓΔ άρα και στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Τεχνικά τώρα είχαμε αγοραστικά σήματα στο σύνολο της αγοράς και σε ημερήσια αλλά και σε εβδομαδιαία γραφήματα.

Παρόλα αυτά το πάνω εύρος που μας έχει συνηθίσει να σταματάει η αγορά είναι η ζώνη του 930 οπότε είναι και σημαντική κοντινή αντίσταση. Σε μηνιαίο καταφέρνουμε να κλείνουμε πάνω από τις 886 μονάδες που συντηρεί την τάση ενώ και σε ημερήσιο απομακρυνόμαστε και πάλι από τον 200αρη κινητό. Ο τραπεζικός είναι το κλειδί για τον ΓΔ θυμίζοντας ότι αν ήταν να ακολουθεί στον ΓΔ έπρεπε να είναι στις 1100 μονάδες και όχι στις 600.

Στα στατιστικά μας ο ΓΔ έκλεισε την εβδομάδα  με κέρδη 1,47%, με τον ftse25 στο +1,50%, τον τραπεζικό στο +3,68% και τον ftsem στο 1,51%. Οι επιλογές μας στο +3,53% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ με 0,65.

Από τις επιλογές μας η νέο εισερχόμενη μικρή Byte με κέρδη 14%, ΕΝΤΕΡ και ΕΥΡΩΒ με 7% και ΣΠΕΙΣ και ΛΑΜΔΑ με 4% κέρδη.

  • Το Ελληνικό χρηματιστήριο αργά ή γρήγορα θα κερδίσει και πάλι την χαμένη του αίγλη μιας και η οικονομία μας έχει ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν μία μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση και απλά θέλουμε να παρακολουθήσουμε το μέγεθος της ανάπτυξης.

Η πανδημία παρόλη την εκτόξευση των κρουσμάτων αρχίζει και δεν επηρεάζει την αγορά. Το μόνο που μένει είναι τα αποτελέσματα και τα επιχειρηματικά νέα να αποδείξουν την πορεία που φαίνεται να έχουμε ξεκινήσει.

 

 

 

 

 

 

 

FTSE 25 | Large Cap

daily position long
stop 2072

To 2185 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει στόχο στο 2241 με ενδιάμεση αντίσταση το 2217 Το 2157 κοντινή στήριξη. Με κέρδη της τάξεως του 4% έκλεισε ο τραπεζικός λύνοντας την συσσώρευση του τελευταίου διαστήματος. Το 608 κοντινή αντίσταση που θέλει προσοχή και που κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει κίνηση στο 628. Το 584 κοντινή στήριξη και το 570 κύρια. Το στοπ στην παρούσα στο 545

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here