Δυνατότητα αύξησης κατά 40% των ιδιωτικών κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας -με απλή διαδικασία- παρέχεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Η ΚΥΑ αποτελεί -κατά τα άλλα- μία επανάληψη απόφασης του περασμένου Μαρτίου, για τη δυνατότητα αξιοποίησης κλινών από ιδιωτικές κλινικές, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας κορωνοϊού.

Στο άρθρο 3, με τίτλο “Ειδικές ρυθμίσεις για αύξηση υφιστάμενων και διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ”, προβλέπονται τα εξής:

“Κατ’ εξαίρεση των κείμενων διατάξεων η αύξηση έως 40% της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ ανά ιδιωτική κλινική, με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό μηχανολογικό εξοπλισμό και με το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι δυνατή με απλή γνωστοποίηση της ιδιωτικής κλινικής στην αρμόδια Περιφέρεια, στην οποία υπάγονται και στην τεχνική υπηρεσία και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων και Εποπτευόμενων Φορέων του υπουργείου Υγείας.

Οι κλίνες αυτές θα διατίθενται αποκλειστικά για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τη λήξη της κρίσης, οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ υποχρεούνται να υποστούν έλεγχο καταλληλότητας για να διατηρηθούν, άλλως θα καταργηθούν αυτοδικαίως”.

Στην ίδια απόφαση, προβλέπεται – όπως και σε εκείνη του Μαρτίου – η χρήση κλινών από ιδιωτικές κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία, στο πλαίσιο κάλυψης των εθνικών αναγκών.

 

Iatronet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here