Η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματιών της Ιαπωνίας αποδυναμώθηκε για πρώτη φορά σε δύο χρόνια στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς έγιναν πιο επιφυλακτικοί για τις επιχειρηματικές τους προοπτικές λόγω της ανατίμησης του γεν, της πτώσης των μετοχών και των πρόσφατων αμερικανικών μέτρων στο εμπόριο.

Ο βασικός δείκτης που μετρά το κλίμα μεταξύ των επιχειρηματιών διαμορφώθηκε στις 324 μονάδες στο τρίμηνο έναντι των 25 μονάδων που ήταν το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα tankan της Bank of Japan.

Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 25 μονάδες.

Ο δείκτης αντιπροσωπεύει το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, αφαιρώντας όσους δηλώνουν ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας tankan έρχονται στο τέλος ενός τριμήνου στη διάρκεια του οποίου το γεν σημείωσε άνοδο 6% έναντι του δολαρίου, το ιαπωνικό χρηματιστήριο έχει υποχωρήσει 5,8% και οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς στο χάλυβα και στο αλουμίνιο, χωρίς να δίνουν στο Τόκιο την εξαίρεση που προσφέρθηκε σε άλλους στενούς συμμάχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here