Η Τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τρεις από τις εννέα περιφέρειες της χώρας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό υποβαθμίσεων τα τελευταία έξι χρόνια, υποδηλώνοντας ότι το πλήγμα στις εξαγωγές και στην εργοστασιακή παραγωγή από την επιβράδυνση της ζήτησης στο εξωτερικό, διευρύνεται.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Haruhiko Kuroda δήλωσε πως η οικονομία αναμενόταν να συνεχίσει να διευρύνεται με μέτριο ρυθμό, με την ισχυρή εγχώρια ζήτηση να αντισταθμίζει μέρος της υποχώρησης των εξαγωγών.

“Ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί σταδιακά προς το 2% καθώς το κενό παραγωγής παραμένει θετικό, και οι μεσο-μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό ενισχύονται”, αναφέρει ο Kuroda στην τριμηνιαία συνάντηση με τους περιφερειακούς διοικητές της BoJ.

Αλλά η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε ότι η αποδυνάμωση της ανάπτυξης παγκοσμίως και η ένταση στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, επιβαρύνουν κάποιες ιαπωνικές περιοχές που εξαρτώνται από τη ζήτηση στο εξωτερικό.

“Έπρεπε να υποβαθμίσουμε τις εκτιμήσεις μας για τις εξαγωγές και την παραγωγή για κάποιες περιοχές, διότι ακούμε περισσότερα παράπονα για την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης σε σχέση με πριν από τρεις μήνες”, ανέφερε το τριμηνιαίο report της BoJ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here