Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και προειδοποίησε για την αυξανόμενη απειλή στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας τον προηγούμενο μήνα αύξησε το βασικό επιτόκιο στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας και αυτό το μήνα, και οι εννέα φορείς χάραξης πολιτικής ψήφισαν υπέρ της διατήρησής του στο 0,75%.

Η κεντρική τράπεζα επαναδιατύπωσε την άποψή της ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις για να έρθει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% από το 2,5% τον Ιούλιο και να παραμείνει εκεί, αλλά επανέλαβε το μήνυμά της ότι αυτές οι κινήσεις “θα είναι περιορισμένες και σταδιακές”.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κερδίσει κάποιο ρυθμό τους τελευταίους μήνες, ενδεχομένως τροφοδοτώντας τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η στατιστική υπηρεσία τη Δευτέρα τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη ανέκαμψε στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ οι μισθοί στην περίοδο αυξήθηκαν 2,9% σε σχέση με το περασμένο έτος, υψηλότερα από το 2,7% που καταγράφθηκε στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο.

Η BoE δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά είναι αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της του Αυγούστου για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περαιτέρω προστατευτικών μέτρων από τις ΗΠΑ και την Κίνα, εάν εφαρμοστούν, θα μπορούσαν να έχουν μια κάπως πιο αρνητική επίπτωση στην παγκόσμια ανάπτυξη, από ό,τι αναμένεται”, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Επικαλείται επίσης σημάδια χαμηλότερης ανάπτυξης στις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, και επισημαίνει ότι οι εμπορικές και χρηματοπιστωτικές σχέσεις με την Αργεντινή και την Τουρκία είναι “περιορισμένες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here