Του Τάκη Πουρναράκη

 

Είναι αλήθεια πως η ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για SUV έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές να προσθέτουν στην γκάμα τους όλο και περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Στην Ευρωπαϊκή αγορά ένας στους τρεις αγοραστές επιλέγει SUV, στην Ελληνική αγορά ένας στους τέσσερις. Η BMW έχει στην γκάμα της Χ1, Χ2, Χ3, Χ4, Χ5, Χ6, Χ7 ούτε λίγο ούτε πολύ 7 μοντέλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση BMW X Passion του BMW Group Hellas όπου υπήρχαν διαθέσιμα τα μοντέλα X1, Χ2, Χ3, Χ4, Χ5.

Αξίζει να τονίσουμε πως η BMW παρότι κατασκευάζει μοντέλα που ακολουθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών της με αμαξώματα SUV, άπλετους χώρους και διαδραστικά multimedia παραμένει πιστή στις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της.

Τα μοντέλα της σειράς Χ διαθέτουν σετάρισμα που ικανοποιεί τις οδηγικές απαιτήσεις του σπορτίφ οδηγού ενώ ταυτόχρονα το εξελιγμένο σύστημα 4κινησης επιτρέπει να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Στη διαδικασία περάσματος από έδαφος με ανομοιόμορφη κλίση που προσομοιώνεται από τις ράμπες οι ρόδες που βρίσκονται στον αέρα φρενάρονται επιλεκτικά και η δύναμη μεταφέρετε μόνο σ’ αυτές που έχουν αντίσταση/πρόσφυση.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του λογισμικού X Drive που αξιοποιεί τους αισθητήρες των ενεργητικών συστημάτων ασφαλείας όπως τα ABS/ESP. Τα 4κινητα μοντέλα σειράς Χ έχουν ουσιαστικά δυο διαφορικά τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω πολύδισκου συμπλέκτη. Το εξελιγμένο λογισμικό X Drive «προβλέπει» και αντιδρά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου σε κάθε περίπτωση. Στο βίντεο που βλέπετε ο αφόρτιστος τροχός, φρενάρετε ώστε να μην περιστρέφετε άσκοπα και ταυτόχρονα η δύναμη μεταδίδεται στον τροχό που έχει πρόσφυση. Έτσι παρά τις θεαματικές γωνίες στις ράμπες η ΒΜW X3 συνεχίζει να κινείται.

Παρότι πολύ πρόσφατα λανσαρίστηκε και στη χώρα μας η νέα BMW σειρά 3 που θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία της όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά και στην οδηγική απόλαυση είναι δεδομένο ότι το αγοραστικό κοινό θα συνεχίσει να θέλγετε κυρίως από αμαξώματα SUV.  “Από αθλητικό έως ασφαλές, από πολυτελές έως περιπετειώδες, σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα μοντέλο BMW X για κάθε οδηγό. Χαιρόμαστε με τον ενθουσιασμό και την αποδοχή που είδαμε από τους καλεσμένους μας στην Αθήνα και θα διατηρήσουμε αμείωτο το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα μοντέλα BMW X σε όλα τα σημεία επαφής με τους πελάτες μας», δήλωσε ο κύριος Karim-Christian Haririan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas.

Η εκδήλωση BMW X Passion θα βρίσκεται στις 30 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενήσει τους φίλους της μάρκας στην Βόρεια Ελλάδα.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φίλοι της μάρκας, απόλαυσαν το μουσικό show από το συγκρότημα Μέλισσες, που απογείωσε την διάθεση.
Οι καλεσμένοι της BMW είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις δυνατότητες των μοντέλων BMW X σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για off-road
Όλες οι δοκιμές των αυτοκινήτων BMW X έγιναν με ελαστικά Pirelli, All Season που παρείχαν την επιθυμητή πρόσφυση στις απαιτητικές συνθήκες.
Ο αφόρτιστος τροχός, φρενάρετε και η δύναμη μεταδίδεται στον τροχό που έχει πρόσφυση. Έτσι παρά τις θεαματικές γωνίες στις ράμπες η ΒΜW X3 συνεχίζει να κινείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here