Η τουρκική κυβέρνηση θα παρουσιάσει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη συσσώρευση των κόκκινων δανείων που είναι αποτέλεσμα της πτώσης της λίρας και της αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Το σχέδιο θα επιδιώξει να μετριάσει την ανάγκη για κεφαλαιακές ενισχύσεις και θα προτείνει την μεταφορά των NPLs σε μια κρατική οντότητα. Το σχέδιο πρόκειται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι μετοχές των τουρκικών τραπεζών κατέγραψαν ράλι με την προοπτική αυτή. Ακόμη και πριν από τη νομισματική κρίση που επιδεινώθηκε τον Αύγουστο, οι τράπεζες της Τουρκίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια.

Τα μέτρα συζητήθηκαν σε μια σειρά συναντήσεων μεταξύ τραπεζικών στελεχών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε μια εκ των πηγών του πρακτορείου.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak αναμένεται να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα με δημοσιονομικούς και μακροοικονομικούς στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια, και η βοήθεια προς τις τράπεζες πιθανότατα θα ανακοινωθεί τότε, τόνισαν οι πηγές.

Η λίρα διαμορφώνεται σήμερα στις 1,2487 έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 1,21%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here