Οι επενδυτές επικροτούν το σχέδιο της Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή των 3 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια διάσωσης ως ένα από τα ισχυρότερα σημάδια έως σήμερα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας από την καταστροφή της χρηματοοικονομικής κρίσης, σημειώνει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Στη σύνοδο του Eurogroup σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να ζητήσει από τους ομολόγους του να αποποιηθούν του δικαιώματος για μια ανάλογη πληρωμή αν η Ελλάδα αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν την ωρίμανση του δανείου, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι η χώρα με την κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει περίπου 75 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ορισμένα από τα δάνεια της εποχής της κρίσης έχουν επιτόκια πάνω από 5% και η χώρα πλέον μπορεί να εξετάσει φθηνότερες εναλλακτικές με τη νέα, φιλική προς τις επιχειρήσεις, κυβέρνηση.

Το ευρύτερο πλαίσιο ενός πρωτοφανούς ράλι στα παγκόσμια ομόλογα – που έχει οδηγήσει το 30% των χρεογράφων με επενδυτική βαθμίδα σε αρνητικά επιτόκια – είναι επίσης υποστηρικτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here