Αιφνίδιος “έρωτας” των ξένων για το ελληνικό χρέος, με πρόσφατη την εκδήλωση του από το Bloomberg και τον Matthew A. Winkler.
  • “Οι επενδυτές έχουν καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα το αγαπημένο τους κρατικό χρέος”

προχωρώντας μάλιστα στην εκτίμηση ότι

  • “όλα αυτά αποτελούν σημάδι ότι η Ελλάδα είναι το οικονομικό αντίβαρο στις καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank και στην κρίση της Credit Suisse και της  First Republic…”.

Kαι αυτά πριν “σκάσουν” οι εξελίξεις στην Deutsche Bank. 

    Η απάντηση/αιτιολόγηση λίγες μέρες αργότερα με την JPMC σε έκθεση της να αναφέρεται σε “γενικές γραμμές εποικοδομητική εικόνα…” για τα ελληνικά ομόλογα που-και λόγω της χαμηλής ρευστότητας- είχαν μέτρια υπεραπόδοση σε σχέση με άλλων χωρών της περιφέρειας.
    Για την JP Morgan Chase (JPMC), οι εκδόσεις 7-10ετίας είναι αρκούντως ελκυστικές συστήνοντας τες για επενδυτές που θέλουν να είναι  overweight στην Ελλάδα.
Με αυτά τα εύσημα ανά χείρας ο ΟΔΔΗΧ προχωρά αύριο Τετάρτη σε (προγραμματισμένη) δημοπρασία εντόκων-6μηνης διάρκειας- για την άντληση 625 εκατ.€
Η διαδικασία θα διεξαχθεί με ανταγωνιστικές προσφορές από τους primary dealers
και θεωρείται-κατά κάποιο τρόπο- διερευνητική των προθέσεων της αγοράς.
Στις 9 Μαρτίου ο Οργανισμός είχε δημοπρατήσει έντοκα (12μηνης διάρκειας) για 625 εκατ. με 3,75% , ενώ στις 22 Φεβρουαρίου 6μηνης διάρκειας για 812,5 εκατ. € με 3,07% από 2,40% την προηγούμενη αντίστοιχη.
    Με το 10ετές- χθες απόγευμα- στο 4,105% (-1,24%) η αυριανή δημοπρασία έχει εύλογο ενδιαφέρον (και ) ως προς την τελική τιμολόγηση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ