Μία ιδιωτική πτήση πάνω από το μικρονησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών, κάτι τα χοντρά κτηματομεσιτικά (βλ. Λονδίνο) συμφέροντα και αίφνης ο Bill Gates φέρεται κοντά στο να διεκδικήσει τις...ελληνικές Μαλδίβες.

Ωστόσο η υπόθεση (γνωστή και ως “Κτήμα Πεταλιοί) μόνο απλή δεν είναι, τουναντίον “βαρύνεται” με πολυετείς δικαστικές/νομικές εμπλοκές με κυριότερη την προσφυγή του Μαρή Εμπειρίκου κατά της οικογένειας Καρνέση.
  •    Από τον Ομέρ Πασά της Καρύστου, στους αδελφούς Λέοντα και Αλέξανδρο Σενιέβιν και τον Πρίγκηπα Γεώργιο, στους Λεωνίδα και Μαρή Εμπειρίκο μέχρι τον Νικόλαο Παπαηλιού και τέλος στον υιό του Πικάσο Κλωντ, ο οποίος με την αδελφή του Παλόμα απέκτησαν (1990) ένα τμήμα (200 στρεμμάτων), για να καταλήξει στην Le Reve Estates (συμφερόντων οικογενείας Δαυϊδ).
Νησάκια προς πώληση-εάν διευθετηθούν νομικές, τραπεζικές εκκρεμότητες (λ.χ. στην Alpha Bank έχουν κατατεθεί μετοχικοί τίτλοι του Μαρή Εμπειρίκου ως ενέχυρο-τελούν ήδη υπό κατάσχεση λόγω ενός δανείου 1 εκατ.€)- υπάρχουν πλην όμως το ενδιαφέρον του mr Microsoft φέρεται να στρέφεται προς Greek του shipping, ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση του να συμμετάσχει στ project της Terra Power– για την χρήση πυρηνικής ενέργειας στην ναυτιλία.
Ο τελευταίος είναι εισηγμένος στο NYSE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here