Την πρόθεσή του να επιστρέψει στην κοινωνία σχεδόν ολόκληρη την περιουσία του κι έτσι να βγει από τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου εξέφρασε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Προς το παρόν πάντως, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος και η πρώην σύζυγος του, Μελίντα Φρετς. Μέσω της δωρεάς, οι μισθοί που καταβάλει το ίδρυμα θα αυξηθούν κατά 50%, αγγίζοντας τα 9 δισ. δολάρια μέχρι το 2026, σύμφωνα με τον ίδιο.

Εάν προστεθούν τα 20 δισ., ο Γκέιτς θα έχει δωρίσει συνολικά στο ίδρυμα 70 δισ. δολάρια. Εν ολίγοις, ο Γκέιτς σχεδιάζει να προσφέρει όλη του την περιουσία στο ίδρυμα Γκέιτς και όπως δήλωσε:

«Μακροπρόθεσμα, σκοπεύω να προσφέρω σχεδόν όλο μου τον πλούτο και τελικά θα βγω από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου» καθώς «έχω υποχρέωση να επιστρέψω τα περιουσιακά μου στοιχεία στην κοινωνία με τρόπους που θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η περιουσία του Γκέιτς αποτιμάται στα 114 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Index και οι ανακοινώσεις του εντάσσονται στο πλαίσιο του κινήματος The Giving Pledge για τους πολυεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους που αποφασίζουν να παραχωρήσουν για καλό σκοπό το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους.

Ήδη η πρωτοβουλία συγκεντρώνει υπογραφές από περισσότερους από 200 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here