Τα προβλήματα που αφορούν στον κατασκευαστικό κλάδο και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ζητήθηκε, χθες, σε ειδική τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού, του υπουργού Υποδομών, Κ. Αχ. Καραμανλή με τους πέντε μεγαλύτερους τεχνικούς ομίλους της χώρας.

Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε η υιοθέτηση πρωτοβουλιών προκειμένου ο κατασκευαστικός κλάδος να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συμβάλει ευρύτερα στην επιστροφή στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην επικείμενη αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου. Όπως, εξάλλου, έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του, “για το σχέδιο ρευστότητας στην οικονομία την επόμενη ημέρα της κρίσης μέσω των έργων υποδομής, το βασικό, που συζητείται και σε κεντρικό επίπεδο, υπό τις οδηγίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, είναι η αναθεώρηση του νόμου 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Άβαξ Κωσταντίνος Μιτζάλης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Πέτρος Σουρέτης.

Ευάγγελος Μυτιληναίος
Intrakat Πέτρος Σουρέτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here