Η Diana Shipping Inc., συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, που ειδικεύεται στην ιδιοκτησία πλοίων ξηρού φορτίου χύδην, έκλεισε «χρυσό deal» μέσω θυγατρικής της για τη χρονοναύλωση πλοίου Houston, στην C Transport Maritime Ltd.

Η ναύλωση του πλοίου θα ισχύει έως –το ελάχιστο- τις αρχές Ιουλίου  2021 ή -το περισσότερο-  τα τέλη Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Η μεικτή τιμή ναύλωσης ανέρχεται σε 6.250 US $ ανά ημέρα για τις πρώτες τριάντα (30) ημέρες της περιόδου ναύλωσης και 12.400 US $ ανά ημέρα για το υπόλοιπο του χρόνου, σε κάθε περίπτωση μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

Το “Houston” είναι ένα πλοίο ξηρού φορτίου Capesize 177.729 dwt που ναυπηγήθηκε το έτος 2009.

Η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει περίπου 5,25 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων στη ναυτιλιακή για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο του χρονοναύλου.

To banks.com.gr είχε γράψει πως η τρέχουσα περίοδος μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους Έλληνες εφοπλιστές, δεδομένης της κρίσης του πετρελαίου, καθώς οι χώρες-παραγωγοί όπως Σ. Αραβία και Ρωσία δημιουργούν μεγάλα αποθέματα, αναζητώντας παράλληλα χώρους αποθήκευσης. Μεταξύ των εγκαταστάσεων αποθήκευσης που αναζητούν οι εταιρείες εμπορίας, είναι και τα δεξαμενόπλοια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here