Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει φέτος η Barilla Hellas, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων. Πρόκειται για τριετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που ξεκίνησε το 2016.

Πρόσφατα, ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο που έχει μέγιστη ετήσια δυναμικότητα άλεσης 80.000 τόνων σίτου, έγινε ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας. Το πλαίσιο της πιστοποίησης θεσπίζει τη βέλτιστη πρακτική διαχείρισης ενέργειας και αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000ΜWh τον χρόνο.

Το διεθνές αυτό πρότυπο που αναβαθμίζει τη λειτουργία του Μύλου και τον κατατάσσει στους πλέον προηγμένους ενεργειακά Μύλους παγκοσμίως, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2018 καθώς επίσης και επενδύσεων που ξεπέρασαν το 1.500.000€.

Με κύριους άξονες τον διεθνή προσανατολισμό, τις διαρκείς επενδύσεις και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, η Βarilla Hellas συνέχισε την ανοδική της πορεία και το 2017. Ως αποτέλεσμα, η κερδοφορία της εταιρείας και συνεπώς η κεφαλαιακή της βάση ενισχύθηκαν σημαντικά, εξασφαλίζοντας την συνέχιση της χρηματοδότησης των επενδύσεων με ίδιους πόρους και διατηρώντας τον τραπεζικό δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 72,0 εκ. ευρώ έναντι 71,7 εκ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων της  Barilla Hellas για ακόμα μια χρονιά κατέγραψαν σημαντική αύξηση της τάξης του 21% και διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. ευρώ από 6,2 εκ. ευρώ το 2016.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση τόσο στα ζυμαρικά με μερίδιο 43,3% αξίας αγοράς όσο και στις σάλτσες με 70,4% αξία αγοράς.

Ενισχυμένα κατά το 2017 ήταν και τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, με τον συνολικό κύκλο εργασιών να ξεπερνά πλέον τα 150 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here