Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς η επενδυτική προσοχή στρέφεται στον τελευταίο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στην Ουάσινγκτον.

Στον τελευταίο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στην Ουάσινγκτον επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές με τα χρηματιστήρια στην Ασία να κινούνται με μικρά πρόσημα.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει οριακά κέρδη στις 21.715,83 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,4%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ο Straits Times της Σιγκαπούρης ενισχύεται 0,1%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία χάνει 0,8%. Στο Τόκιο ο τίτλος της Japan Display σημειώνει άλμα σχεδόν 6% μετά από δημοσίευμα ότι η εταιρεία θα προμηθεύει οθόνες OLED για τα Apple Watches.

 

Ο Λάρι Κούντλοου, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρεθούν πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία αυτή την εβδομάδα ενώ όπως σημείωσε το Πεκίνο έχει αναγνωρίσει πως οι ΗΠΑ έχουν βάσιμες ανησυχίες για τα θέματα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here