Στάση αναμονής για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ τηρούν οι επενδυτές στις αγορές της Ασίας. Μικτά τα πρόσημα στα ταμπλό των χρηματιστηρίων

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,1% στις 22.147 μονάδες μετά τη χθεσινή οπισθοχώρηση, με ισχυρές επιδόσεις από τον κλάδο φαρμακευτικών ειδών και καταναλωτικών αγαθών.

Κέρδη 7% για την μετοχή της Sumitomo Dainippon και 4,9% για την Daiichi Sankyoσία. Κέρδη 2,1% και για τη μετοχή της Toyota χάρη στα αποτελέσματα τριμήνου που περιλάμβαναν αύξηση του guidance για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους και σχέδιο επαναγοράς μετοχών.

Η μετοχή της SoftBank παρέδωσε τα αρχικά της κέρδη και υποχώρησε περισσότερο από 2%, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου. Επίσης, ενώ καταδίκασε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, o διευθύνων σύμβουλος της SoftBank είπε ότι το επενδυτικό fund της εταιρείας του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Σαουδική Αραβία.

Οι κινεζικές μετοχές κινoύνται πτωτικά, με τον Shenzen Composite στο -0,36% και τον Shanghai Composite στο -0,23%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κινείται στο +0,49%.

Στην Ινδία ο Sensex ενισχύεται 0,53%, ενώ στην Κορέα ο Kospi έκλεισε στο +0,61%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here