Οι ασιατικές αγορές πλήττονται σήμερα ξανά από την αναζωπύρωση της εμπορικής ρήξης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Στην Κίνα ο Shanghai υποχωρεί 1,83% ενώ ο SZSE Component χάνει 2,67%. Η Κίνα ενδέχεται να προσαρμόσει το ρυθμό της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της ως πρώτη αντίδραση στα σχέδια της Αμερικής για περισσότερους δασμούς, προβλέπει ο οικονομολόγος της UBS Wang Tao. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει άλλη μία περικοπή του ελάχιστου ορίου διαθεσίμων για τις τράπεζες.

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής λίστα με χιλιάδες εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων που η κυβέρνηση θέλει να επιβαρύνει με δασμούς

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έχασε τις 22.000 μονάδες, κλείνοντας με πτώση 1,2% στις 21.932 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές ηλεκτρονικών ειδών. Ενδεικτικά, η μετοχή της Renesas υποχώρησε 3,5% και της Olympus 2,8%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,62%.

Στην Ινδία ο Sensex σημειώνει άνοδο 0,10%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με πτώση 0,59% με έντονες πιέσεις από τις μετοχές τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε στο -0,68%.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here