Η χθεσινή ισχυρή ανοδική πορεία των δεικτών της Wall Street -έβαλε τέρμα στο συνεχόμενο πενθήμερο αρνητικό σερί- τόνωσε τις διαθέσεις των επενδυτών, συμπαρασύροντας και τους δείκτες στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να κερδίζει 1,79%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 1,43% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,10% υψηλότερα και ο Shenzhen Composite με κέρδη 1.68%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,89%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 σημείωσε οριακά κέρδη της τάξης του 0,09%.

Στο θετικό επενδυτικό κλίμα συμβάλλει και η αισιοδοξία σχετικά με το Brexit ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, μετά τη χθεσινή συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί «νομικά δεσμευτικών αλλαγών» στην συμφωνία αποχώρησης.

Ανάμεσα στους κερδισμένους, η μετοχή της Hitachi με άλμα 4,08% στο Τόκιο, της Nintendo (3.43%) της Sony (2.55%) και της Fast Retailing (2,86%). Στο Χονγκ Κονγκ, η ασφαλιστική AIA σημείωσε άνοδο 1,37%, στην Κορέα η Samsung ενισχύθηκε κατά 2,29%, ενώ στην Αυστραλία, ενισχυμένες ήταν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, όπως η Santos (1,91%) και η Beach Energy (3%).

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here