Στα 25,55 ευρώ με εβδομαδιαίες απώλειες -3,58% για τη μετοχή του ομίλου ΤΙΤΑΝ Cement International.

  • Διόρθωση που εξέπληξε την αγορά, καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση θεαματικής αύξησης μεγεθών 2023, η διανομή μερίσματος η υλοποίηση του 4ετούς business plan που θα διασφαλίζει υψηλά επαναλαμβανόμενα μεγέθη έως το 2026.

Μάλιστα η Citi προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου- στα 35 ευρώ με το θετικό σενάριο- συμπεριέλαβε δε τον Ομιλο στις κορυφαίες επιλογές της.

Η αιτιολογία; πως η διοίκηση πέτυχε το 2023 τους περισσότερους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2026, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. 

Ωστόσο, δεν υπήρξε αναθεώρηση του σχεδιασμού με βάση το θεαματικό αποτέλεσμα, ούτε αναφορά πρόβλεψης πως θα (δια) χειριστεί η διοίκηση τις αυξημένες ελεύθερες θετικές ταμειακές ροές.

Το μόνο που ειπώθηκε (στους αναλυτές) για τη συνέχεια ήταν μία όχι και τόσο σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο εξαγοράς, ουδεμία όμως για προοπτική μεγαλύτερης χρηματικής διανομής ή λειτουργικής μόχλευσης της υπερβάλλουσας ρευστότητας.

Είναι ενδεικτικό πως, η Citi κλείνει την έκθεση της με την σημείωση

  • “…αναμένουμε η διοίκηση να αναβαθμίσει κάποιους από τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς στόχους φέτος, ώστε να αντικατοπτρίζει τη νέα πλατφόρμα ανάπτυξης που πέτυχε το 2023…”

Πρακτικά αυτό για την αγορά σήμαινε έλλειψη στρατηγικής, σχεδιασμού αξιοποίησης της θετικής συγκυρίας/αποτελέσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ