Πλήγμα στα κέρδη της ελβετικής UBS έχουν αποφέρει τα αρνητικά επιτόκια για πέμπτη χρονιά. Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας εμμένει στην χαλαρή νομισματική της πολιτική, κρατώντας τα επιτόκια κάτω από το μηδέν. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $4,3 δισ. για το 2019, από $4,5 δισ. το 2018, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν σε ετήσια βάση, από $30,2 δισ. στα $28,9 δισ. ενώ η μετοχή της υποχωρεί 5% στο early trading.

Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η τράπεζα δεσμεύθηκε να παραμείνει ενεργή στην αγορά συναλλάγματος ώστε να συγκρατήσει τις ανοδικές πιέσεις που δέχεται το φράγκο, το οποίο σημείωσε κέρδη 3% έναντι του ευρώ το 2019, ενώ συνέχισε να χαρακτηρίζει το φράγκο ως «υπερτιμημένο», χαρακτηρίζοντας «εύθραυστη» την κατάσταση όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Μολονότι η επενδυτική UBS κατέγραψε ισχυρή απόδοση το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο δεν πέτυχε να εξισορροπήσει την πτώση στα κέρδη της τόσο λόγω των χαμηλών επιτοκίων όσο και εξαιτίας της αστάθειας των αγορών που δεν συνέβαλλαν στην επίτευξη των στόχων της τράπεζας για το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here