Δισεκατομμύρια δολάρια βραχυπρόθεσμου χρέους μετακύλησε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής, προσφέροντας στην κυβέρνηση του Mauricio Macri λίγη αισιοδοξία μετά από πολλές εβδομάδες οικονομικής μεταβλητότητας.

Σε δήλωσή της, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι επαναχρηματοδότησε το σύνολο των αποτιμημένων σε πέσο τίτλων, αξίας 26 δισ. δολαρίων, γνωστών και ως Lebacs, που αναμένεται να λήξουν αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, θα εκδώσει νέο χρέος, αξίας 200 εκατ. δολαρίων. Τα επιτόκια κυμαίνονταν από 40% για το Lebac 36 ημερών έως 38% για το Lebac 154 ημερών.

Η δημοπρασία της Τρίτης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς αναζητούσαν ενδείξεις για το κλίμα της αγοράς απέναντι στην Αργεντινή, μετά από εβδομάδες που προσπαθεί να αναχαιτίσει τη ραγδαία υποτίμηση του πέσο. Τυχόν αποτυχία μετακύλισης του χρέους θα δημιουργούσε νέες πιέσεις για το πέσο, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

«Ήταν μια επιτυχημένη δημοπρασία», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Alberto Ramos. «Αλλά φυσικά χρειάστηκε να πληρώσουν πολύ υψηλό επίπεδο επιτοκίων… αυτό δεν είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι».

Το δολάριο υποχωρεί 3,7% έναντι του πέσο την Τρίτη, το οποίο ανέκαμψε μετά το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε έναντι του αμερικανικού νομίσματος τη Δευτέρα. Το δολάριο σημειώνει κέρδη 29% έναντι του πέσο από τις αρχές του έτους.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here