Την πώληση μέρους των υφιστάμενων και μελλοντικών αγωγών φυσικών αερίου της προωθεί η Saudi Aramco προσφέροντας διευκόλυνση με πακέτο δανειακής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα η Saudi Aramco έχει ζητήσει από τις τράπεζες να οργανώσουν ένα δάνειο ύψους 12-14 δις δολαρίων.

Το δάνειο σκοπεύει να προσφέρει στους αγοραστές του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της, σύμφωνα με πηγές του Reuters, καθώς ο πετρελαϊκός όμιλος προωθεί τα σχέδια του για άντληση κεφαλαίων από τις πωλήσεις assets. Μεταξύ των αγοραστών και κρατικά funds από την Άπω Ανατολή.

Η Aramco εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αντλήσει τουλάχιστον 17 δις δολάρια από την πώληση ενός σημαντικού ποσοστού στους αγωγούς αερίου.

Το ποσοστό θα προσφέρει με ένα πακέτο δανειακής χρηματοδότησης, μέχρι το 80% της τιμής περίπου, αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

Οι τράπεζες που χρηματοδότησαν την εξαγορά αγωγών πετρελαίου της εταιρείας, ύψους 12,4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος, έλαβαν αίτημα για προτάσεις από την Aramco την περασμένη εβδομάδα,.

Αυτή η συμφωνία, η οποία περιλάμβανε όλους τους υφιστάμενους και μελλοντικά εγκατεστημένους αγωγούς αργού της Aramco, υποστηρίχθηκε από την χρηματοδότηση των 10,5 δις δολαρίων από έναν μεγάλο όμιλο τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Citi, HSBC και JP Morgan.

Τον Αύγουστο το Reuters ανέφερε πως μεταξύ των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε συζητήσεις για τα assets αγωγού αερίου της Aramco, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Global Infrastructure Partners, Brookfield, το κρατικό fund της Σιγκαπούρης, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας CNIC Corp, το νοτιοκορεάτικο κρατικό ταμείο Korean Investment Corp, και η NH Investment & Securities.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here