Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα κέρδη της EuroDry, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα στο α’ τρίμηνο του έτους.  Η ναυτιλιακή κατέγραψε καθαρά κέρδη 0,9 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 2,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Ταυτόχρονα, η εισηγμένηναυτιλιακή εταιρεία κατέγραψε καθαρά έσοδα 8,6 εκατ. δολαρίων το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 69,3% σε σύγκριση με τα 5,1 εκατ. δολάρια του α’ τριμήνου του 2020.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποδίδεται κυρίως στο θετικό μομέντουμ που παρατηρείται στην ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου, τα ιδιαιτέρως υψηλά ναύλα, η πολύ αυξημένη ζήτηση και η μειωμένη προσφορά πλοίων προς ναύλωση..

«Σε αυτό το θετικό περιβάλλον για την αγορά, η βασική στρατηγική μας είναι να επεκτείνουμε τον στόλο μας με αποδοτικό τρόπο, παρά τα περιορισμένα διαθέσιμα κεφάλαια για επενδύσεις», σχολίασε σχετικά ο Αριστείδης Πίττας.

Η EuroDry έκανε ανακοίνωσε παράλληλα πως επεκτείνει τον στόλο της, αγοράζοντας το 8o bulker της. Πρόκειται για το πλοίο «Blessed Luck» χωρητικότητας 76.704 dwt. Το deal έκλεισε στα 12,12 εκατ. δολάρια, ενώ το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Eurodry εντός του Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here