Ισχνές οι επιδόσεις φέτος και στους δύο premium προορισμούς της χώρας, σε Μύκονο και Σαντορίνη όπου πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά για τη φετινή σεζόν ελέω κορωνοϊού, ενώ ακόμη και αυτά που ανοίγουν, έχουν περιορισμένη δυναμικότητα.

Συνολικά στους δύο από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστά κοντά 4 στα 10 ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δυναμικότητες περιορίζονται στο ¼ με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την απασχόληση και τους εποχικά εργαζομένους. Επιπλέον πληθαίνουν και οι φωνές το τελευταίο διάστημα στου κόλπους των ξενοδόχων που επισημαίνουν ότι ακόμη και οι επιχειρηματίες που έχουν ανοίξει ετοιμάζονται να κλείσουν νωρίτερα ή αργότερα μέσα στον Αύγουστο, ελλείψει κρατήσεων.

Με βάση τα στοιχεία από την ανάλυση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, σχετικά με τα ξενοδοχεία που έχουν λάβει υγειονομικά πρωτόκολλα στην Μύκονο έχουν λάβει σε ποσοστό 57% ή αλλιώς κοντά 112 από το σύνολο των 195 ξενοδοχείων. Στην κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων πρωτόκολλα έχει λάβει το αντίστοιχο ποσοστό ήτοι το 58%.

Περισσότερα είναι τα 5άστερα στη Σαντορίνη που έχουν λάβει υγειονομικά πρωτόκολλα και φθάνουν αυτή την στιγμή το 66%. Συνολικά στο νησί έχουν λάβει υγειονομικά πρωτόκολλα σε ποσοστό 67% ή αλλιώς τα 256 από το σύνολο των  384 ξενοδοχείων.

Ο «δείκτης» των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί πράγματι. μία ένδειξη για το πόσοι ξενοδόχοι θα αποφασίσουν να ανοίξουν ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αξίζει να επισημανθεί ότι ακόμη και οι μονάδες που έχουν λάβει τα πολυσυζητημένα πρωτόκολλα μπορεί να μην έχουν τεθεί ακόμη ή να μην τεθούν καθόλου σε λειτουργία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here