Μιλώντας στο πρώτο Leadership Panel του 13th Insurance Conference με θέμα «Προσαρμογή και Ανάπτυξη-η νέα κανονικότητα» και συντονιστή τον CEO της ethosGroup, o Πρόεδρος της MetLife κ. Κυριάκος Αποστολίδης τοποθετήθηκε κάνοντας μια αποτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε η αγορά εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, η αγορά ανταποκρίθηκε επαρκώς και με μεγάλη επιτυχία. Είχε να αντιμετωπίσει κατά τον ίδιο, 3 διαφορετικούς κινδύνους

-Υγειονομικό

-Λειτουργικό

-Οικονομικό.

«Στο σύνολό της η αγορά ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία και σήμερα αξίζουν εύσημα σε όλους όσοι δούλεψαν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες όσον αφορά στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών».

Στο σημείο αυτό επισήμανε δύο πτυχές που όπως είπε «δεν συζητούνται επαρκώς».

»Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όλοι μας θα πρέπει να ξέρουμε ότι το μέσο δεν καθορίζει , δεν είναι το περιεχόμενο. Ένα επιχείρημα δεν είναι αποτελεσματικό απλώς επειδή το ψηφιοποιείς.

»Η δεύτερη πτυχή είναι η πληροφορία. Όλοι ασχοληθήκαμε εν μέσω covid-19 με την άντληση πληροφοριών από το διαδίκτυο. Η πληροφορία δεν είναι γνώση. Χρειάζεσαι το φίλτρο της εξειδίκευσης για να μετατρέψεις την πληροφορία σε μία γνώση και να πάρεις μια σωστή απόφαση. Χρειάζεσαι τον ειδικό για αυτό. Π.χ. μπορεί να διαβάσει κανείς άπειρες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, αυτό δεν τον κάνει όμως γιατρό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Aποστολίδης.

Δείτε επίσης:

Χ. Μίχας, SAS Institute: Δεν μας οδηγεί ο κορωνοϊός στην ψηφιακή εποχή, αλλά ο πελάτης

Χ. Γεωργακόπουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη στο INC20: Να αγνοήσουμε την κρίση και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας

Α. Σαρρηγεωργίου στο INC20: Η ασφαλιστική αγορά επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στην κρίση

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here