Αποστολή στο Λονδίνο: Δημήτρης Μαλλάς

Η Honor παρουσίασε τη νέα της «ναυαρχίδα» στο χώρο των smartphones και με το Honor 10 δείχνει ότι έχει θέσει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους για την παγκόσμια αγορά των smartphones.

Το Honor 10 αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Honor, η οποία, όπως ανέφερε στη σχετική παρουσίαση στο Λονδίνο ο πρόεδρος George Zhao, θέλει να είναι μεταξύ των 5 κορυφαίων κατασκευαστών smartphones μέσα στην επόμενη τριετία και μέσα στην επόμενη πενταετία. Προς το παρόν, έχει καταφέρει να κινηθεί αρκετά καλά σε ορισμένες μεγάλες αγορές (π.χ. στη Ρωσία είναι ήδη στην πρώτη τριάδα και στην Ινδία στην πρώτη πεντάδα), ενώ το α’ τρίμηνο του 2018 οι πωλήσεις των συσκευών Honor διπλασιάστηκαν εκτός της μητρικής, κινέζικης αγοράς.

Η Honor αποτελεί πρακτικά το δεύτερο εμπορικό σήμα που χρησιμοποιεί η κινεζική Huawei, επιδιώκοντας να απευθυνθεί σε ένα περισσότερο νεανικό κοινό, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό και την κάμερα. Πρόθεση που είναι ιδιαίτερα εμφανής στο Honor 10, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά στην κάμερα. Στην ελληνική αγορά αναμένεται μέσα στο μήνα σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64 GB και τιμή 479 ευρώ ενώ το δεύτερο μοντέλο με 128 GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει 529 ευρώ.

Η οθόνη είναι στις 5,84 ίντσες με την ποιότητα σε αρκετά καλά επίπεδα και την αναλογία να είναι 19:9, ενώ υπάρχει και στο Honor 10 η αποκαλούμενη εγκοπή (notch) που συναντάμε σε ουκ ολίγα από τα νέα smartphones. Η διαφορά στον σχεδιασμό είναι στην πίσω πλευρά του Honor 10, όπου υπάρχει μία τρισδιάστατη γυάλινη πλάτη με ξεχωριστό χρωματισμό όπου ανάλογα με τη γωνία από την οποία κοιτάμε τη συσκευή, η επιφάνεια της αλλάζει χρώμα, με διάφορες αποχρώσεις του μπλε να συναντούν αυτές του μοβ.

Ένα άλλο σημείο διαφοράς στο Honor 10 ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων τελευταίας γενιάς, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το ίδιο τζάμι της οθόνης και δουλεύει μέσω υπερήχων και λειτουργεί ακόμα και με βρεγμένα δάκτυλα. Πάντως η Honor διαθέτει και έναν δεύτερο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Σε σχέση με την τιμή πώλησης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, ο επεξεργαστής είναι ο Kirin 970 της Huawei, ο οποίος χρησιμοποιείται και στο P20 Pro της Huawei, σε μία ένδειξη της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο brands. Η μνήμη είναι στα 4 GB, υπάρχει υποστήριξη δύο καρτών SIM, ενώ η μπαταρία είναι στα 3400 mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση.

Όσον αφορά στις κάμερες, υπάρχει μία διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με αισθητήρες των 16 megapixels (έγχρωμος) και 24 megapixels (μονοχρωματικός) με πολύ καλές επιδόσεις σε λήψεις όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ εξαιτίας του διαφράγματος f/1.8. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η τρίτη κάμερα για selfies με ανάλυση 24 megapixels, μία από τις μεγαλύτερες που συναντάμε σε smartphone. Για τη λήψη φωτογραφιών, η Honor ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης όπου η κάμερα είναι σε θέση να αναγνωρίσει 500 σενάρια από 22 κατηγορίες, και να βοηθήσει τον χρήστη με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here