Η CVC Capital Partners επανεξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, όπως αποκάλυψαν οι FT
στις 14 Αυγούστου.
Γνωστός άλλωστε ο κεντρικός σχεδιασμός του fund θα είχε υλοποιηθεί το 2022, που τελικά “πάγωσε” λόγω της εισβολής της Ρωσίας
στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους FT το fund ( με aum 140 δισ.$ ) θα χρησιμοποιούσε τα κεφάλαια από το ΙΡΟ για την εξαγορά άλλων εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού, μεταξύ των οποίων και κάποιων με ειδίκευση στις υποδομές.
Λίγο ως πολύ γνωστά αυτά στην ομήγυρη και τους 2-3 dealmakers.
Επίσης γνωστό πως, ένα fund όπως το CVC Capital, το BC Partners (αμφότερα με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά) επενδύουν με ορίζοντα απόδοσης/απο-επένδυσης στην 5-7ετία, ανάλογα με τα έσοδα και το δυνητικό τίμημα.
Προσώρας το CVC Capital συμπληρώνει 6 χρόνια επένδυσης στο Metropolitan, σχεδόν 5 στο ΥΓΕΙΑ, αμφότερα αποτελούν τους δύο κύριους πυλώνες του fund στον ευρύτερο κλάδο της “υγείας” συμπληρώνοντας τον με την εξαγορά της Εθνικής ΑΕΓΑ. 
Για γνώστες του παρασκηνίου η ” ωρίμανση” των επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο- από την στιγμή που “έχει βγάλει τα λεφτά της” θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης προς πώληση.
Σε μία τέτοια περίπτωση- που το CVC Capital- έβαζε “πωλητήριο” το ενδιαφέρον θα εκδηλωνόταν άμεσα, και μάλιστα πέραν του γνωστού που είχε κάνει σχετική πρόταση προ 3ετίας.
Το ΥΓΕΙΑ κατ’ αρχήν ενδιαφέρει και δεύτερο παράγοντα του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here