Στην Motor Oil προσελήφθη πριν την εκπνοή του 2020 ένα γνωστό στέλεχος της αγοράς, ο κ. Μάνος Χρηστέας, ο οποίος νωρίτερα πέρασε από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ως CFO, διαδεχόμενος τον κ. Αλέξανδρο Σπηλιωτόπουλο, που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Όμιλο επί 52 χρόνια.

Εκεί απασχολήθηκε για έναν περίπου χρόνο, προτού παραδώσει σκυτάλη.

Όπως προκύπτει, ο κ. Χρηστέας παρέμεινε διαθέσιμος -εν μέσω πανδημίας- στην ελεύθερη αγορά για λίγους μήνες, μετά την αντικατάστασή του από τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο που ανέλαβε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τον Μάιο του 2020.

Σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 της απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών των Εμπορικών Θυγατρικών, αλλά και μία πρόσληψη-έκπληξη.

Η εταιρεία δημιούργησε Διεύθυνση Οικονομικών των Εμπορικών Θυγατρικών και κοινοποίησε παράλληλα την πρόσληψη του κ. Μάνου Χρηστέα στη θέση του Γενικού Διευθυντή.
Ο κ. Χρηστέας εντάχθηκε στο δυναμικό της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ τον Δεκέμβριο 2020.
Το who is who
Είχε διατελέσει επί 12 χρόνια Οικονομικός Διευθυντής του κατασκευαστικού Ομίλου “Αρχιρόδον”, έχοντας τη συνολική ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, από το 2014 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Terragon Environmental Technologies”, που εξειδικεύεται σε λύσεις διαχείρισης αποβλήτων.
Επιπλέον, από το 2000 έως το 2006, ο κ. Χρηστέας ήταν Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Συστημάτων Πληροφορικής στην εταιρεία “Παπαστράτος”, έχοντας υπό την ευθύνη του το project της εξαγοράς της “Παπαστράτος” από την “Phillip Morris”, την ενοποίηση της εταιρικής δομής της “Παπαστράτος” με την “Phillip Morris Hellas”, καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος SAP R/3 στην εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, επίσης, ο κ. Χρηστέας έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. στον Όμιλο εταιρειών “Παπαέλληνα” (Notos.com) από το 1997 ως το 1999, ενώ από το 1995 ως το 1997 εργάστηκε ως Οικονομικός Διευθυντής στην εταιρεία “Mercedes-Benz Hellas” και από το 1992 ως το 1995 ως οικονομικός αναλυτής στην “Procter & Gamble Hellas“.
Ο κ. Χρηστέας είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Οικονομικά και τη Λογιστική) και κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (Advanced Management Program) και το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (MBA στα Οικονομικά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here