Εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, αλλά οι πωλήσεις γίνονται από τις ΗΠΑ. Ο λόγος για την Entranet, το δημιούργημα μίας ομάδας νέων επιχειρηματιών- υπό τον Λευτέρη Παπαγεωργίου– που έγινε γνωστή- εκτός συνόρων- όταν πριν 5 χρόνια έβγαλε στην αγορά το καινοτόμο σύστημα talk2lift.
Πρόκειται για το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα, που επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη όραση ή που κινούνται με αμαξίδιο, να χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα με εντελώς καινούργιο τρόπο.
   Για τις ευρεσιτεχνίες της, η Entranet έχει λάβει την διάκριση National Champion στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Wider– η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους.
  •    Ακολούθησε άλλη μία πατέντα, αυτή του μπαστουνιού που…μιλάει και το σύστημα για έξυπνα σπίτια Housemate.  
   H καινοτόμος εταιρεία, πέραν των άλλων, αντί να επιλέξει την εισαγωγή της στο ελληνικό Χρηματιστήριο, προτίμησε να εισαχθεί στη “μικρή αγορά” της Νέας Υόρκης.
    Πως δικαιολογεί αυτή την “εξωστρέφεια” της εταιρείας, ο Λευτέρης Παπαγεωργίου; 
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μία σειρά από σημαντικά προσκόμματα, όπως είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, το απαρχαιωμένο σύστημα και η γραφειοκρατία και η ποινικοποίηση του επιχειρείν.
  •      Δεν είναι μόνο η μετανάστευση νέων εξειδικευμένων επιστημόνων, δυστυχώς, αλλά και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here