Επειδή ξεκίνησαν πάλι, οι γνωστές αντιπολιτευτικές ανοησίες, για την κυβέρνηση που δήθεν χαρίζει χρέη στην οικογένεια Βασιλάκη και άλλα φληναφήματα, καλό είναι να θυμόμαστε τα πραγματικά γεγονότα:

Μέσα στην κρίση του CoViD, με τα αεροδρόμια έρημα και τις αεροπορικές εταιρείες να απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους, η Ελληνική Κυβέρνηση δάνεισε 120 εκατ. € στην Aegean, πήρε τα warrants ως ενέχυρο, υποχρέωσε τους μεγαλομετόχους να βάλουν 60 εκατ. Ευρώ με αύξηση κεφαλαίου, κράτησε όρθιο τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της τουριστικής μας βιομηχανίας, διατήρησε θέσεις εργασίας.

Η Aegean Airlines ανέκαμψε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, θα επιστρέψει περίπου 90 εκατ. Ευρώ, προχωρά σε εξαγορές και επενδύσεις, εμφανίζει κερδοφορία (άρα πληρώνει φόρους και εργοδοτικές εισφορές) και συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ μαζί με την Τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

To 42% της τιμής κάθε εισιτηρίου της Aegean είναι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ΦΠΑ και Τέλη Αεροδρομίου. Καθημερινά η Aegean επιστρέφει στην Πολιτεία τα “δανεικά” της κρίσης…

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα με τις νέες μετοχές η διοίκηση Βασιλάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθώντας το παράδειγμα της Eurobank, θα ακυρώσει τις μετοχές ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στις υπόλοιπες.

Υπάρχουν και σύμβουλοι που εισηγούνται να τοποθετήσει, ο Ευτύχης Βασιλάκης, τις νέες αυτές μετοχές σε θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Ως πιθανότερη επιλογή σήμερα προκρίνεται η πρώτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ