Στην πλατεία Συντάγματος, στον 6ο όροφο του μεγάλου κτιρίου της οδού Νίκης, ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος, με τις γνωστές ρυθμίσεις για τους servicers.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον «Ηρακλή ΙΙΙ» που θα περιλαμβάνει πακέτα κόκκινων δανείων των μικρότερων τραπεζών ( Attica Bank, Παγκρήτια κ.α.) αλλά και το Frontier II της Εθνικής Τράπεζας (1 δις €) το Sunrise III της Τράπεζας Πειραιώς (500 εκατ. €), το νέο πακέτο Solar (1,2 δισ. ευρώ).

Μαζί με τις πωλήσεις των μετοχών που έχει στο χαρτοφυλάκιο του το ΤΧΣ, σκοπός είναι να παραδοθεί το σύνολο του τραπεζικού συστήματος «ελεύθερο από βαρίδια και υποχρεώσεις» στην «ώριμη» χρηματιστηριακή αγορά.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι σχεδιασμοί έχουν γίνει πιο περίπλοκοι.

Η χρηματοδότηση των τραπεζών από την EKT έχει γίνει πολλαπλασίως ακριβότερη σε σύγκριση με την εποχή που γεννήθηκε ο «Ηρακλής».

Ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι κατά -πάσα πιθανότητα κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- νέα αύξηση επιτοκίων του Ευρώ, δεν θα δούμε.

Την ίδια όμως στιγμή δεν είναι πιθανό να δούμε και σημαντικές μειώσεις επιτοκίων.

Η τιτλοποίηση κόκκινων δανείων έχει γίνει ένα ακριβό παιχνίδι που απαιτεί γρηγορότερες εκκαθαρίσεις και υψηλότερες ανακτήσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ