Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Το δεύτερο resort της αλυσίδας Ikos στην Ισπανία θα είναι αυτό  του πολυτελούς ξενοδοχείου στη Μαγιόρκα Blau Porto Petro.

Το τίμημα για την απόκτηση της μονάδας από το ισπανικό Group Roxa που παραμένει ως μέτοχος μειοψηφίας ανήλθε σε μία τιμή ύψους 110 εκατ. ευρώ (345.000 ευρώ ανά δωμάτιο). Αυτό που επεσήμανε ωστόσο ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης CEO της Sani/ Ikos μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι το συγκεκριμένο resort όπως και το έτερο στην Κέρκυρα που είναι και τα δύο νεοαποκτηθένα από τον όμιλο «υπήρξαν ίσως τα εμβληματικότερα, μοναδικής ομορφιάς Club Med στη Μεσόγειο, όπως και το Ikos Aria στην Κώ».

Το 5άστερο resort στη Μαγιόρκα, με δυναμικότητα 319 δωματίων προγραμματίζεται να ανοίξει εκ νέου, ανανεωμένο τον Απρίλιο του 2023 με προοπτική να αυξήσει τη δυναμικότητά του σε 434 δωμάτια έως το 2024. Το Blau Porto Petro θα μετονομαστεί σε Ιkos Porto Petro και θα αποτελέσει έναν προορισμό  πολυτελούς, all-inclusive, στο δεύτερο resort του ομίλου στην Ισπανία.

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Mέσα στο καλοκαίρι, ο όμιλος ανακοίνωσε  την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά- Covid εποχής και περιόδου ανάκαμψης.

Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here