Η Ryanair Holdings Plc ανακοίνωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων στην περίοδο αιχμής της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής περιόδου ενδεχομένως να είναι σταθερές έως μέτρια υψηλότερες.

Την ίδια ώρα ο αερομεταφορέας οδηγείται στην τακτική των εκπτώσεων στους ναύλους τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο για να τονώσει τις κρατήσεις.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανέφερε τη Δευτέρα ότι ήταν πολύ νωρίς για να μπορέσει να παράσχει guidance για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024. Παρόλα αυτά, δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας σε ταξίδια μικρών αποστάσεων εντός της Ευρώπης, η ζήτηση κινείται θετικά, σύμφωνα με την Ryanair.

«Φαίνεται κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι οι ναύλοι δεν έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή, δεδομένου του πού βρίσκεται η χωρητικότητα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Neil Sorahan, σε συνέντευξή του.

Η Ryanair ανακοίνωσε επίσης επαναγορά μετοχών 700 εκατομμυρίων ευρώ (762 εκατομμύρια δολάρια), αφού τα κέρδη μετά από φόρους για το 2024 αυξήθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο αριθμός των επιβατών τους 12 μήνες αυξήθηκε στα 184 εκατομμύρια, 23% υψηλότερος από τα επίπεδα πριν από τoν Covid. Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν 1,2% στις 8:20 π.μ. στο Δουβλίνο. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 5% φέτος.

Οι επενδυτές αναζητούσαν guidance από τη Ryanair σχετικά με τους ναύλους, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael O’Leary είπε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει οι τιμές των καλοκαιρινών εισιτηρίων να είναι χαμηλότερες από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί. Η ανταγωνιστική εταιρεία EasyJet Plc δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να καθοριστούν οι ναύλοι, καθώς μόνο το 39% των θέσεων αιχμής του καλοκαιριού είχε μέχρι στιγμής πουληθεί.