Με την απόλυτα επιτυχή, νέα, έξοδο της χώρας να κερδίζει τις εντυπώσεις πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μία αναβάθμιση που θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” διεθνείς ροές χρηματοδότησης ισχυρών ελληνικών ομίλων.
   Αναφερόμαστε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ (σε ΒΒΒ) θέτοντας παράλληλα σταθερό outlook, από την Standard & Poor’s, λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας ( σε ΒΒ) από τον ίδιο αμερικανικό οίκο αξιολόγησης.
  • Ψάχνοντας το, μαθαίνουμε  πως αυτή η κίνηση των αμερικανών θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκριμα για την επιλεξιμότητα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, δηλαδή στο Corporate Sector Purchase Program (CSPP) της ECB.
Λέτε να δούμε εκδόσεις ομολόγων του ΟΤΕ να αγοράζονται από την ομάδα της Λαγκάρντ; Αυτό, μας το άφησαν ως ανοιχτό ενδεχόμενο πηγές με γνώσεις σε βάθος της αγοράς των CSPP και του πλαισίου που έχει θέσει η Φρανκφούρτη.
  • Επίσης, όμως, λύνονται τα χέρια της διοίκησης Τσαμάζ να προχωρήσει στην έκδοση ενός “ευρωπαϊκού ομολόγου” με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να εκδοθεί με αρνητικό επιτόκιο.
Με τεράστια ρευστότητα ο Οργανισμός, με ελεύθερες ταμειακές ροές που θα ζήλευαν οι περισσότερες ευρω-τράπεζες και με βασικό μέτοχο την Deutsche Bank (στο 40% του μετοχικού κεφαλαίου) υπάρχουν πολλοί αναλυτές που εκτιμούν πλέον, πως ο ΟΤΕ στην αποτίμηση των 6,45 δισ.€ είναι απόλυτη deep value περίπτωση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here