Η ανεπαρκής χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας «στραγγαλίζει» τον επιχειρηματικό κόσμο στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, καθώς όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι η έλευση των κονδυλίων στις τράπεζες, δεν αρκεί. Η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και δη των Μμε, αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση, με την επίλυσή της ωστόσο να επείγει. Γι’ αυτό, όπως επισημαίνουμε στο σημερινό κεντρικό μας θέμα, χρειάζονται μέτρα, Άμεσα!

Το πρόβλημα είναι πάνω στο τραπέζι, -εξετάζεται εκ νέου- η ουσία ωστόσο είναι να εξευρεθεί λύση. Τώρα! Νέος γύρος επαφών και προσπαθειών από την πλευρά της κυβέρνησης, με το οικονομικό επιτελείο να (ξανά) βγαίνει μπροστά. Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητά, μετ’ επιτάσεως την υλοποίηση ενός σχετικού προγράμματος.

Στο μεταξύ, η Φρανκφούρτη στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα “περνά” τα stress tests του Ιουλίου, χωρίς να διαπιστώνεται ανάγκη (ή υποχρέωση) άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης. Ούτως ή άλλως οι έλεγχοι εξ’ αρχής δεν αναμένονταν να έχουν άμεση επίπτωση.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 29/06/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here