Ο “Ηρακλής” θα στηρίξει με κρατικές εγγυήσεις ύψους 3,7 δισ Ευρώ την προσπάθεια της Alpha Bank να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη ύψους 12 δισ Ευρώ.

  • Το project Galaxy, όπως ονομάζεται η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, συνοδεύεται με την πώληση της δραστηριότητας διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας στην εταιρεία Cepal Hellas.
  • Θα προηγηθεί η εξαγορά του ποσοστού που κατέχει σήμερα η Centerbridge στην εταιρεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πώληση της νέας Cepal σε επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην τιτλοποίηση Galaxy.

Το senior ομόλογο της τιτλοποίησης που θα εγγυηθεί το Δημόσιο  είναι μηδενικού ρίσκου.

Άρα η επίπτωση από τη συναλλαγή υπολογίζεται μεταξύ 1,6 – 2 δισ. ευρώ.

  • Για να αποφευχθεί ενδεχόμενη ενεργοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου, το σχέδιο μείωσης των NPEs θα ολοκληρωθεί με την απόσχιση του κλάδου των βασικών δραστηριοτήτων της Alpha Bank σε μια νέα τραπεζική οντότητα.
  • Η νέα Alpha Bank θα είναι στην πλήρη κυριότητα της εισηγμένης σήμερα εταιρείας. Η σημερινή Alpha Bank θα μετασχηματιστεί σε εταιρεία συμμετοχών, διατηρώντας πλήρως τα δικαιώματα των μετόχων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here