Αδυσώπητη μαίνεται η “μάχη” μεταξύ Alpha Bank vs Εθνική Τράπεζα στο χρηματιστηριακό ταμπλό (να μην παρεξηγούμαστε) από την αρχή του έτους, φτάνοντας αυτήν την εβδομάδα σε μία...σώμα με σώμα αντιπαράθεση για την πρωτοκαθεδρία στον κλάδο.
Στην Εθνική έχουν ξεκινήσει και μεθοδικά υλοποιούν ένα έξυπνο σύνθετο πρόγραμμα δράσεων σε επίπεδο I.R και επαφών με funds κ.λ.π
προκειμένου να πείσουν για τις προοπτικές που έχει η διοίκηση. Απώτερος στόχος να δείξει στα ξένα σπίτια, ότι το 2020 (υπό προυποθέσεις) θα μπορούσε να είναι οικονομική χρήσης παραγωγής πραγματικών λειτουργικών κερδών και καθαρού αποτελέσματος ικανού να οδηγήσει σε διανομή μερίσματος.

Κρατήστε το αυτό, γιατί η τράπεζα που πρώτη θα πείσει τις- δικαιολογημένα- δύσπιστες αγορές ότι θα διανείμει μέρισμα θα είναι ο leader ( ή ο πυλώνας ενός σχήματος) της “επόμενη ημέρας” στο εγχώριο banking. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι 4 των συστημικών ομίλων.
Στο ταμπλό, και πάλι, η μετοχή της Εθνικής από την αρχή του έτους έχει αντιδράσει κατά 85,55% έναντι…μόλις 11,18% με αποτέλεσμα την σταδιακή σύγκλιση της πρώτης προς την δεύτερη.
Αυτή την εβδομάδα, ήδη στις 3 συνεδριάσεις οι 2 πηγαίνουν με διαφορές το πολύ μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Με το χθεσινό κλείσιμο η Alpha Bank διατηρεί μεν την πρωτιά, με 1,89 δισ. όταν η Εθνική έχει πλησιάσει στα 1,87 δισ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here