Εντυπωσιακή εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank που ανοίγει το δρόμο σε σταθερή κερδοφορία εκτιμά η Eurobank Equities η οποία προβλέπει αυξημένα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) και περαιτέρω πτώση των κόκκινων δανείων στο 5,3% το 2025.

Η Eurobank Equities αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank δίνοντας περιθώρια ανόδου 47% ενώ και η Morgan Stanley αναθεώρησε την τιμή στόχο των ελληνικών τραπεζών δίνοντας περιθώρια ανόδου 47% στη μετοχή της Alpha Bank. Το ελληνικό σπίτι ξεχωρίζει από τις τράπεζες τις μετοχές των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, δίνοντας σύσταση αγοράς με περιθώρια ανόδου 46% (Ευρώ 1,66) και 51% (Ευρώ 2,47) αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι δύο τράπεζες ανακοινώνουν πρώτες και αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με την Τράπεζα Πειραιώς να κάνει εκκίνηση την Παρασκευή και την Alpha Bank να ακολουθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Η Alpha Bank έχει προγραμματίσει στο μεταξύ και επενδυτική εκδήλωση Investor Day στις 7 Ιουνίου, όταν θα παρουσιάσει το σχέδιο ανάπτυξής της καθώς και τους αναθεωρημένους στόχους που θα διαμορφώσουν τη μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου.

Στην ίδια κατεύθυνση με την Eurobank Equities για τις ελληνικές τράπεζες και την Alpha Bank, κινείται και η έκθεση Morgan Stanley, η οποία επίσης αναθεώρησε τις τιμές-στόχο των ελληνικών τραπεζών, διατηρώντας για την Alpha Bank τη σύσταση υπεραπόδοσης στάση με τιμή-στόχο τα Ευρώ 1,44 (από Ευρώ 1,37) στο βασικό σενάριο, και στα Ευρώ 1,70 (από Ευρώ 1,67) στο ανοδικό σενάριο, με περιθώριο ανόδου 47%.

Παρά την αναταραχή που επικρατεί στις αμερικανικές μετοχές με επίκεντρο για ακόμα μία φορά τον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών φαίνεται να βρίσκονται στο απυρόβλητο, με σειρά επενδυτικών οίκων να «αγοράζουν» το success story των ελληνικών τραπεζών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Eurobank Equities στην έκθεσή της με τίτλο «τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών είναι δύσκολο να αγνοηθούν, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη επανέρχονται στο προσκήνιο», οι ελληνικές τράπεζες απολαμβάνουν σήμερα ένα συνδυασμό υψηλής ρευστότητας (με τον δείκτη LCR 200% να είναι από τους υψηλότερους στην ΕΕ) και ισχυρών κεφαλαίων.