Και να θέλουμε, μέρες που είναι, δεν μας αφήνουν να…αγιάσουμε, που λένε. Ο λόγος για το υπέρ-Ταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, για το οποίο πρόσφατα αναφερόμασταν με αφορμή τις περίεργες επιλογές που κάνει, εδώ και μήνες.
Αυτή την φορά θα επανέλθουμε, γιατί απ΄ ότι μας ψιθύρισαν οι του υπέρ Ταμείου αναζητούν σύμβουλο (προφανώς ακριβοπληρωμένο) για να συνδράμει στην ….επενδυτική στρατηγική του.

Δηλαδή;
Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

  • Ο σύμβουλος θα πρέπει, πέραν των άλλων, να διενεργεί έρευνα αγοράς μέσω επαφών με εταιρείες ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας αλλά και με μεγάλα κρατικά χαρτοφυλάκια (sovereign wealth funds) αφ΄ενός για την διερεύνηση του κλίματος (!), αφ΄ ετέρου μην τυχόν εμφανισθεί στον ορίζοντα κάποιος επενδυτής (!!).

Διαβάστε και αυτό, το πιο ωραίο:

  • Η αμοιβή που θα φτάνει τις 120.000 € (!!!) για τρεις μήνες (δηλαδή 40.000 € για κάθε μήνα επαφών) έχει προφανώς προσελκύσει ήδη αρκετές εταιρείες του κλάδου.

Πρακτικά ακόμη ΔΕΝ έχουμε καταλάβει, τι ακριβώς κάνουν αυτοί εκεί στην ΕΕΣΥΠ (κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος), εάν οι ενέργειες τους ελέγχονται (έστω εποπτεύονται) πέραν των δανειστών ή μήπως…
Αλλά και επιπλέον σύμβουλος, από έναν φορέα με στρατιές συμβούλων, συνεργατών, αξιολογητών κ.λ.π, κ.λ.π, τι να πει κανείς…
Με την βεβαιότητα πως θα επανέλθουμε, με αφορμή και αυτή την (κατά το κοινό αίσθημα, τουλάχιστον προκλητική) ενέργεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here